Mediji so to nemudoma pograbili kot novico, da se je 45-letna Cameron Diaz upokojila. Še posebno zato, ker igralka že štiri leta ni ničesar posnela. Prav tako ne sodeluje pri nobenem projektu letošnjega leta, večkrat je že izjavila, da se je z veseljem malce oddaljila od snemanja.

Nekaj dni pozneje je Selma Blair v tvitu razložila, da nikakor ni rekla, da Diazova ne bo več igrala, le da je srečna tudi, ko ne igra. V šali je dodala, da ne bo več njena tiskovna predstavnica.

Res pa je, da Cameron Diaz zelo uživa zunaj Hollywooda. S soprogom rockerjem Benjijem Maddnom, s katerim sta poročena od leta 2015, živita v za Los Angeles skromnem le 150 kvadratnih metrov velikem stanovanju, ki je bilo tudi zelo poceni, stalo je le dva milijona dolarjev. Že nekaj let se posveča meditaciji in zdravemu načinu življenja, o čemer je napisala tudi dve knjigi. V eni od njih je z javnostjo delila svoje skrivnosti o tem, kako se lepo postarati oziroma kako sprejeti staranje kot del življenja. Pisanja te knjige se je lotila, ker je želela raziskati, zakaj se ljudje bojijo staranja. Zakonca Madden sta znana po izkazovanju velike ljubezni drug drugemu in Diazova je v enem redkih intervjujev po poroki dejala, da je njen soprog največja ljubezen njenega življenja. Po namigih tabloidov sta konec lanskega leta začela postopek za posvojitev otroka.