Ko obvladate zvijačo, postane to opravilo celo zabavno, kot da bi zlagali sestavljanko. In seveda je prijetneje leči na rjuho, ki je bila lepo zložena, kot da bi spali na zmečkaninah. Smo si pridobili vašo pozornost? Predstavljamo vam, kako zložiti rjuho z elastiko v šestih preprostih korakih.

Prvi korak

Dvignite rjuho in potisnite desno roko v desni kot ter levo roko v levi kot, medtem ko je elastični rob obrnjen proti vam. Dajte roki skupaj in nataknite desni kot rjuhe čez levega, tako da je levi kot (skupaj z levo roko) zataknjen v desnem kotu rjuhe.

Drugi korak

Ko je leva roka še vedno zataknjena v oba zgornja kota rjuhe, z desno zajemite najbližji spodnji kot rjuhe. Nato ga dvignite in ga zataknite v oba zgornja kota. Zdaj so trije koti zloženi skupaj čez levo roko.

Tretji korak

Z desno roko dvignite drugi spodnji rob rjuhe in ga zataknite v zgornje tri kote, ki jih držite z levo roko. Medtem ko jih držite, rjuho nežno stresite, da jo poravnate.

Četrti korak

Položite rjuho na posteljo ali drugo ravno površino z elastičnim robom navzgor. Če ste vse naredili prav, je rjuha zložena v pravokotnik. Z roko poravnajte neravnine, da je lepo gladka.

Peti korak

Prepognite rjuho vodoravno na tretjine tako, da skrijete elastiko. Nato jo prepognite še navpično, da je zložena v majhno pravokotno obliko.

Šesti korak

Pospravite perfektno zloženo rjuho z elastiko v omaro in se potrepljajte po ramenu za uspešno opravljeno delo. Saj ni bilo tako težko, kajne?