Zasedba iz Los Angelesa, kjer igra slovenski zvezdnik Anže Kopitar, je v noči na ponedeljek počivala. Trenutno devetouvrščena ekipa v zahodni konferenci, ki se krčevito bori za preboj v končnico, bo v noči na torek gostila Calgary Flames, ki nima realnih možnosti za uvrstitev na izločilne tekme.

Branilci naslova Stanleyjevega pokala iz Pittsburgha so šele v podaljških strli odpor tekmecev iz Philadelphie, odločilen gol pa je po podaji prvega zvezdnika Sydneyja Crosbyja prispeval Bryan Rust. Za domačo zasedbo so poleg Rusta zadeli še Crosby, Derick Brassard, Jevgenij Malkin in Patric Hornqvist, za goste iz mesta pa Travis Sanheim, Brandon Manning, Jordan Weal in Sean Couturier. Obe ekipi sta na lepi poti za preboj med prvih osem v vzhodni konferenci, Pittsburgh je trenutno na petem, Philadelphia pa na sedmem mestu.

V osrednji tekmi zahodne konference, kjer sta se pomerili trenutno vodilni zasedbi, je Winnipeg šele po izvajanju kazenskih strelih ukanil Nashville. V hokejski "loteriji" je gol za končno zmago prispeval Mark Scheifele, najbolj učinkovit igralec derbija pa je bil domači napadalec Kyle Connor, ki je prispeval gol in dve podaji.

Kosmatinci iz Bostona, trenutno drugouvrščeni na Vzhodu, so na zelo trdi tekmi v St. Paulu z golom Brada Marchanda v podaljšku ukanili Minnesoto z 2:1, medtem ko je zmago Anaheimu v Calgaryju v podaljšku prinesel Šved Hampus Lindholm.

Edino zmago v rednem delu so dosegli hokejisti iz kanadskega Vancouvra, ki so v Dallasu zanesljivo slavili s 4:1.