Slovenski deskar na snegu Tim Mastnak je unovčil dobro formo. Potem ko je bil na tekmi svetovnega pokala v Kayseriju v Turčiji tretji, je na zadnji tekmi sezone v paralelnem veleslalomu v Scuolu v Švici prišel do prve zmage v karieri. 27-letni Celjan je v kvalifikacijah dosegel tretji čas, nato pa je v izločilnih bojih ugnal Nemca Patricka Busslerja, Avstrijca Benjamina Karla, Italijana Aarona Marcha in v presenetljivem finalu še Poljaka Oskarja Kwiatkowskega. Za vse vožnje si je izbral rdečo progo in bil izjemno suveren predvsem v spodnjem delu, saj je v zgornjem delu za tekmeci večinoma zaostajal. Po zaostanku na polovici je namreč zgolj v treh vratih naredil veliko razliko in vse vožnje dobil zelo zanesljivo.

»Vse je šlo gladko. Na ravninskem delu sem držal priključek, nato pa v strmejšem delu pospešil ter zmagal. V izločilnih bojih se je bilo težko odločiti, katero progo izbrati. Modra je bila hitrejša v zgornjem, rdeča pa v spodnjem delu. Očitno sem dobro izbiral, moja zelo dobra kondicijska pripravljenost je na rdeči progi prišla bolj do izraza,« je bil zadovoljen Tim Mastnak.

»Poljaka Kwiatkowskega v finalu nisem podcenjeval. Prepričan se bil o svoji zmagi. Zdaj imam velik zagon, škoda, da se sezona končuje, komaj že čakam naslednjo,« uživa v odličnih predstavah Mastnak, ki pravi, da je v odlični formi že od tekme za svetovni pokal na Rogli. Na olimpijskih igrah v Pjongčangu je naredil napako v prvi kvalifikacijski vožnji in se kot zadnji uvrstil v izločilne boje. Tako je imel že v osmini finala težkega nasprotnika, Švicarja Galmarinija, vodilnega v svetovnem pokalu, poznejšega olimpijskega zmagovalca, proti kateremu pa se je dobro boril.

»Tisti, ki se na deskanje spoznajo, so že tam lahko videli, da so moje vožnje zelo dobre. To sem na naslednjih tekmah le potrdil, uspeh iz Turčije mi je še povečal samozavest, tako da je bilo tukaj vse lažje. Tekma v Švici je bila povsem drugačna kot v Turčiji. Zelo sem vesel, da sem si dokazal, da lahko uspešno tekmujem na vseh terenih, ne samo na nekaterih,« je ponosen Celjan.

Žan Košir, slovenski olimpijski junak, sedmi v kvalifikacijah, in Gloria Kotnik, 15. v kvalifikacijskih vožnjah, sta izpadla v osmini finala, Rok Marguč (21.) in Jure Hafner (26.) pa se v izločilne boje nista uvrstila. Košir je v osmini finala proti Japoncu Masakiju Šibi v spodnjem delu storil napako. Kotnikova se je češki zvezdnici Ester Ledecka dobro upirala, a ko jo je ta prehitela, je Slovenka hotela preveč in končala v snegu. Ledecka je s prvim mestom potrdila svojo dominacijo v svetovnem pokalu. Tudi moški so že v Scoulu dobili zmagovalca svetovnega pokala. To je olimpijski prvak, Švicar Nevin Galmarini, ki je na svoji domači progi zasedel tretje mesto, kar je bilo več kot dovolj, da si je pred zadnjo tekmo priboril neulovljivo prednost. Svetovni pokal se bo končal konec tedna s posamično in ekipno tekmo paralelnega slaloma v Winterbergu v Nemčiji.