Svetozar Raspopović - Pope, šef ljubljanske gostilne As: Sam režem pršut in osebno poznam vsakega gosta
Gostilna As je prejšnji teden praznovala 30-letnico ustanovitve. Najprej so bili v Dutovljah, zdaj pa so že nekaj časa v Ljubljani v Knafljevem prehodu. In postajajo institucija, ki poleg klasične prestižne restavracije na istem mestu ponuja še lokal s cenejšimi italijanskimi jedmi, poletno teraso v nadstropju med drevesnimi krošnjami in diskoteko ob večerih ob koncu tedna. Družina ima še vinograde na Krasu, kjer je bila včasih gostilna, burgerje v Pop’s place, udeležena je tudi v Gostilni na gradu, v prihodnosti pa kanijo razviti še picerijo in odpreti družinski hotel.
In ko pravimo družina, seveda ne moremo mimo glave, Svetozarja Raspopovića, Črnogorca, rojenega v Vojvodini, bivšega rokometaša Crvenke, carinika na nekoč jugoslova...