»Slovenija se lahko pohvali z bogato kulinarično kulturo. Imamo 24 gastronomskih regij s 178 značilnimi in razpoznavnimi jedmi, ki so temelj široki paleti raznolikih okusov. Zato bo tudi iz kuhinje gostilne Na gradu vsak teden dišalo drugače. Na tokratnem kulinaričnem popotovanju bomo predstavili Primorsko in Prekmurje. Primorce bo zastopal domačin Svetozar Raspopović - Pope, medtem ko bo v imenu Prekmurcev kuhal Nace Rajh iz gostilne Rajh, ki ima sicer svoj domicil v Bakovcih pri Murski Soboti,« so povedali v gostilni Na gradu.

Kulinarični večer Dva starca in dve morji je sestavljen iz petih hodov. Špej in ostale uvodne prekmurske dobrote bo delil Rajh, zalilo pa se jih bo s pivom, ki je dobro kot češko, a je naše – s Kratochwillom. Od Rajha bo kuhalnico prevzel Pope, ki bo pripravil hobotnico v prekmurskem črnem zlatu oziroma v bučnem olju. Za njim bo v ritmu čardaša s kuhalnico v roki spet poskakoval Rajh in ponudil paprikaš. »Slani« del večera bo zaključil domačin Pope z ribo, pri sladici, imenovani Zbogom, orožje, pa bosta prekmurski dedek in jadranski nono združila moči.

Po začetnem pivu se bo preostale jedi zalivalo z vinom, in sicer s Čotarjevim, Steyerjevim in Popetovo macerirano malvazijo. Za udeležbo na kulinaričnem večeru v gostilni Na gradu je treba odšteti 25 evrov, obvezne pa so tudi predhodne rezervacije na naslov leon@nagradu.si ali na telefonsko številko 08/ 205 19 30.