Uvrstitev v senat v okviru druge najmočnejše populistične desničarske stranke v Italiji ne bi bila posebej zanimiva, če ne bi šlo za temnopoltega moškega, po rodu Nigerijca, ki je kandidiral na listi stranke z ostro protimigrantsko retoriko in politiko. Kot mladenič je prišel v Italijo s pomočjo študentske vize, se zaljubil v Italijanko, poročil in ustvaril IT-podjetje, svoje poglede na imigracijo pa je z leti krepko spremenil.

Leta 1995 je na listi Severne lige postal mestni svetnik v lombardijskem Spiranu. Stranki je začel pomagati pri pisanju protiimigracijske politike, kar je bilo sicer skregano z njegovo osebno izkušnjo prihoda v Italijo. Matteo Salvini ga je izkoristil kot dokaz, da ima stranka uravnoteženo migrantsko politiko.

Med letošnjo volilno kampanjo je zavračal kritike, da je Liga rasistična in protimigrantsko nastrojena stranka. Iwobi je sicer zagovarjal zakonito priseljevanje v Italijo, hkrati pa je z ostro protimigrantsko usmerjenostjo podpiral zaostritev deportacije migrantov in ostrejšo evropsko migrantsko politiko.

»Ustavite invazijo« je bil njegov slogan, s katerim je večkrat nastopil v medijih in volilni kampanji. Pred časom je sicer prav v Nigeriji, najbolj naseljeni afriški državi, od koder se številni ljudje že leta odpravljajo na pot proti Italiji, poskušal razlagati politiko svoje stranke. Svojih sonarodnjakov ni nameraval prepričevati, naj se ne podajo na pot v Italijo, je zagotavljal takrat. Jim je pa pojasnjeval, da jih na poti v Italijo čakajo številne nevarnosti in da naj prav zato raje ostanejo doma. V duhu prelivanja retorike populistične desnice in evropskega mainstreama o migracijskih vprašanjih jim je namreč razlagal, da se poskuša vzpostaviti nove gospodarske priložnosti za Nigerijce, ki bi jim boljše življenje omogočile doma.