Potem ko je konec februarja ugasnil olimpijski ogenj in se je končal največji športni dogodek leta, bodo danes svoje največje tekmovanje začeli še športniki invalidi. Slavnostno odprtje se je pričelo ob 12. uri, slovensko zastavo pa je imel v rokah mladi, šele 17-letni Slivnik.

Na 12. zimskih paraolimpijskih igrah bo nastopilo 570 udeležencev iz 48 držav, merili se bodo v šestih panogah (alpsko smučanje, biatlon, smučarski tek, deskanje, hokej in curling). Skupno bodo podelili 133 kompletov medalj. Za tri države bo udeležba na takšnih igrah prva: za Severno Korejo, Gruzijo in Kazahstan, medtem ko bodo ruski športniki, na igrah jih bo 30, tekmovali pod zastavo mednarodnega paraolimpijskega komiteja.

Slovenska delegacija na igrah je sicer petčlanska, ob edinem tekmovalcu so v Pjongčangu so to še trener Roman Podlipnik, njegov pomočnik in tudi sam nekdanji paraolimpijec Gal Jakič, vodja ekipe Roman Jakič in fizioterapevtka Manca Vida. Slivnik se bo v slalomu meril 14. marca, v veleslalomu pa 17. marca.