Najboljši športniki invalidi se bodo merili na 12. takšnih igrah med 9. in 18. marcem. Slovenska udeležba je na zimskih izvedbah teh največjih tekmovanj sicer skromnejša kot na poletnih, a bo na stadionu in v paraolimpijski vasi plapolala tudi slovenska zastava. Aktivni udeleženec iger bo komaj 17-letni paraalpski smučar Jernej Slivnik.

»Vem, da je teren zelo razgiban, da je sneg zelo agresiven in upam, da se bom lahko čim bolje navadil na tamkajšnje razmere,« je pred odhodom razmišljal debitant na teh tekmovanjih Slivnik, ki je bil o pričakovanjih zadržan. »Tako veliko tekmovanje bo zame prvič. Skušal bom dobiti čim več izkušenj, skušal se bom čim bolj sprostiti, rezultatov pa ne bi rad preveč napovedoval. Zadnje čase sem več treniral veleslalom, v Koreji bo še čas za trening slaloma, mislim pa, da bosta obe disciplini na podobni ravni in ne bo velike razlike.«

Na pot je odšel še šest dni pred igrami, tudi zaradi navajanja na časovno razliko in tamkajšnje razmere. »Trening je bil dober. Bilo je toplo, na sneg pa sem se hitro navadil,« pa je bil Hrušičan zadovoljen po prvem treningu.

Štiri dni pred odprtjem iger so v paraolimpijski vasi dvignili tudi slovensko zastavo. Vas je sicer ista kot je bil med OI, toda za potrebe športnikov invalidov so jo nekoliko preuredili. V njej imajo paraolimpijci zdaj na voljo osem enajstnadstropnih stolpnic s 372 sobami, med katerimi jih je polovica dosegljiva za udeležence iger na vozičkih.