Valentina Petrenko je ruska senatorka, ki predstavlja sibirsko republiko Hakazija. Uporabniki spletnih družbenih omrežij tekmujejo, kdo bo našel najboljši približek animiranega ali filmskega lika, na katerega spominja z rahlo kvadratasto in skodrano frizuro. Tako po mnenju mnogih spominja na Marge Simpson, zlobneža iz filmov o James Bondu ali lik iz serije Star Trek. A četudi se mnenja o tem, kateremu od njih je najbolj podobna, razlikujejo, so si vsi skupni v eni stvari – da je njena pričeska »najboljše odkritje tedna«.

Frizura 62-letnice, kakor tudi vprašanja o tem, kako ji jo uredijo pri frizerju in, ali bi lahko takšno imeli tudi sami, pa ni nova tema, saj je je senatorka močno naveličana. Že leta 2015 je namreč v intervjuju za portal Echo of Moscow (Odmev Moskve) potarnala: »Ne ljubi se mi več odgovarjati na ta vprašanja. Imam skodrane lase, ki jih spnem s pomočjo lasnic. To je vse.«

Petrenkova je že dolga leta v službi ruskih državljanov in je vse prej kot zlobna (pa četudi ji pri tem, poleg frizure, ne pomagajo niti obrvi). Leta 1993 si je za posredovanje pri ugrabitvi otrok (ugrabiteljem je celo ponudila, naj v zameno za otroke za talko vzamejo njo) na jugu države prislužila medaljo za pogum, je zapisano v biografiji na spletni strani ruske vlade. Od leta 2001 pa v ruskem senatu predstavlja sibirsko republiko Hakazija.