Žan Kranjec je skupaj s Francozom Alexisom Pinturaultem vpisal tretji čas prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Vodilna Henrik Kristoffersen in predvsem Marcel Hirscher sta bila neulovljiva, a se v finalu Kranjcu v boju za stopničke nato vendarle ni izšlo, saj je zaostal tako za omenjenim Francozom, poleg tega pa ga je prehitel še Norvežan Kristian Nestvold-Haugen.

Kranjec je tako uspel zadržati dobro formo, ki mu je pred dvema tednoma v Pjongčangu prinesla četrto mesto. Po 22. letih je imela Slovenija vnovič tekmovalca med elitno sedmerico veleslalomistov. Nazadnje je bil del prve sedmerice Jure Košir, ki je 16. januarja 1996 v Adelbodnu nastopil s štartno številko tri. S 5. mestom sicer glede na priložnost 25-letni Ljubljančan ne bo povsem zadovoljen, a je dosežek potrditev sezone, v kateri je v Alta Badii s tretjim mestom na veleslalomu prvič okusil, kako je stati na odru za zmagovalce v svetovnem pokalu. Doslej je bil na vitranški strmini najvišje 16.

Hirscher je izkoristil prvo startno številko in z najboljšima vožnjama za več kot sekundo in pol na drugem mestu prehitel Kristoffersena. Tretji Pinturault je recimo zaostal okrogli dve sekundi in pol, Kranjec na petem mestu pa že kar 3,44 sekunde.

V drugi vožnji veleslaloma za 57. Pokal Vitranc je tekmoval tudi Štefan Hadalin, ki si je drugi nastop priboril iz ozadja s startno številko 55, v finalu pa skočil na 27. mesto. Skupno je sicer nastopilo pet Slovencev, trije mlajši tekmovalci so pričakovano ostali brez finala, vitranški nastop pa jim pomeni pomembno tekmovalno šolo. Žan Grošelj in 17-letni debitant Borut Božič, ki sta imela startni številki 65 in 69, sta vpisala 41. (+7,62) in 42. mesto (+7,85) od 44 uvrščenih. Aljaž Dvornik prve vožnje ni končal.