Hirscher je osvojil svojo 26. veleslalomsko zmago, deseto zmago v sezoni, četrto veleslalomsko in tretjo zaporedno na tekmah v tej disciplini. To je njegova že 55. zmaga v svetovnem pokalu, s čimer je postal drugi najuspešnejši alpski smučar v zgodovini po Švedu Ingemarju Stenmarku, ki jih je zbral 86.

Z desetimi zmagami v sezoni se je Hirscher izenačil z Američanko Mikaelo Shiffrin. V absolutni konkurenci pa se je s 55 zmagami na četrtem mestu večne lestvice izenačil s Švicarko Vreni Schneider.

Smučar iz okolice Salzburga je pred preizkušnjo v Ga-Pa v tej sezoni dobil tudi veleslalome v Beaver Creeku, Alta Badii in Adelbodnu, v Val d'Iseru, kjer je bil tretji, je zmagal Francoz Alexis Pinturault, ki je v finalu poslabšal svojo uvrstitev s prve proge, na kateri je bil tretji, in je končal na devetem mestu.

V finalu se je odlično odrezal ameriški veleslalomski šampion Ligety, za Stenmarkom in Hirscherjem tretji najboljši veleslalomist v zgodovini, ki je ravno pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu ujel prave občutke in je osvojil svoje prve stopničke po decembru 2015, ko je bil drugi na superveleslalomu v Beaver Creeku.

Slovenske barve je na veleslalomu v Garmischu branil Kranjec, ki pa ni ponovil predstav, ki so ga krasile na veleslalomskih progah v tej sezoni. Kranjec je z 18. mestom vpisal svoj najslabši dosežek na veleslalomih v tej sezoni. Po prvi vožnji je bil 12. V Adelbodnu je bil peti, v Alta Badii je prve stopničke v karieri osvojil s tretjim mestom, v Val d'Iseru je bil sedmi, v Beaver Creeku pa 14.

Kranjec je v seštevku discipline izgubil eno mesto in je s 182 točkami sedmi veleslalomist sezone. Vodi Hirscher (520), drugi je Norvežan Henrik Kristoffersen (415), ki je bil danes četrti. Hirscher vodi v seštevku sezone z 1254 točkami, Kristoffersen (1030) na drugem mestu zaostaja 224 točk.

Veleslalom je bil zadnja klasična moška disciplina pred zimskimi olimpijskimi igrami v Južni Koreji. V torek bo na sporedu še paralelna mestna tekma v Stockholmu v moški in ženski konkurenci.