Ponoči bo na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod je možen pojav poledice in žleda. Ponekod v notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, ob morju in na Goriškem okoli 0 stopinj.

Tako kot že v sredo so se tudi današnje jutranje temperature gibale med minus 15 in minus 21 stopinj Celzija, na Primorskem pa so se spustile na minus osem do minus tri stopinje. Po napovedih meteorologov bodo tudi čez dan temperature predvsem v notranjosti še vztrajale pod lediščem.

Zelo mrzel zrak je Slovenijo in sosednje pokrajine dosegel v nedeljo, pred tem pa je državo že pobelil sneg. Znova bo lahko ponovno snežilo popoldne in zvečer. Rahlo sneženje je napovedano na jugu in zahodu države, po napovedih bo snežilo tudi ob morju.

Na Primorskem možnost poledice

Ob napovedanem sneženju na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da bodo vozne razmere slabše kot običajno in naj si zato vozniki za pot vzamejo več časa. Kot so zapisali, na Primorskem zaradi napovedanega dežja obstaja možnost poledice.

Danes pričakujejo visoko onesnaženost zraka z delci PM10 v Celju, Murski Soboti, Trbovljah in Zagorju. V Hrastniku, Kranju, Ljubljani, Mariboru in Novem mestu bo onesnaženost zmerna, v Kopru in Novi Gorici pa nizka.