Na našem edinem visokogorskem smučišču imajo trenutno skoraj šest metrov snega. Sezona bo trajala vse tja do šestega maja.

»Februarja nam je močno nagajalo vreme. Tako tudi med šolskimi počitnicami. Petnajst dni smo obratovali, preostale dni pa so žičniške naprave stale. Toda smučarji, ki so prišli v Bovec, niso ostali brez smučanja. S skibusom smo jih vozili na smučišče na Nevejsko sedlo,« je povedal Marijan Skornišek, vršilec dolžnosti direktorja javnega zavoda Sončni Kanin.

»Prav včeraj smo dosegli številko 20.000 smučarjev. Toliko smučarjev smo imeli v vsej lanski zimski sezoni. Obisk se povečuje, ljudje se vračajo na naše smučišče,« dodaja Skornišek in poudarja, da obratujejo vse štiri naprave in da jim je kljub velikim količinam snega z napori vseh zaposlenih uspelo poskrbeti za varnost in prijetno smuko. Januarja letos pa jim je kljub izrednim zimskim razmeram uspelo zmontirati tudi dvosedežnico Veliki graben.

Večji obisk kot lani je tudi v dolini. »Letos zaradi snega nismo imeli prednosti. Povsod po slovenskih smučiščih ga je dovolj. Bo pa smuka s pogledom na morje in Julijce zanimiva prihodnje mesece, ko se bo otoplilo in bo sneg na nižje ležečih smučiščih skopnel,« razmišlja Janko Humar, vršilec dolžnosti direktorja Turizem Dolina Soče, ki je pravi, da bo mogoče več obiskovalcev pričakovati prihodnjo zimo. »Zdaj prihajajo predvsem individualni gostje. Z agencijami pa se dogovarjamo za prihodnjo sezono. Kanin potrebuje tudi čas, da se povrne izgubljeno zaupanje,« je prepričan Humar.

V letošnji zimski sezoni so v Zgornjem Posočju imeli 15.000 nočitev kar je 50 odstotkov več kot lani. Dva največja hotela, Alp hotel in hotel Kanin sta zaradi obnove zaprta. Tudi polovica zasebnikov, ki oddajajo postelje, ima čez zimo zaprte apartmaje. Hotel Alp naj bi odprli pred začetkom nove poletne sezone, Kanin pa bo odprl svoja vrata proti koncu letošnjega leta.