Tekma med Realom Madridom in Paris Saint-Germainom je bila bržkone najbolj pričakovan obračun osmine finala liga prvakov. Nogometna velikana sta presenetila že pred tekmo, saj sta trenerja obeh klubov nekoliko premešala začetni postavi. Pri domačih je prednost pred Garethom Baleom dobil Isco, medtem ko so pri gostih začeli Presnel Kipbembe in Yuri Berchicev v obrambi ter Giovani Lo Celso na sredini igrišča.

Precej manj presenečenj je bilo v sami igri obeh ekip, saj je tako ena kot druga svoje moči usmerila v napad. V začetnih minutah je bil podjetnejši Real, ki pa si je prvo smrtno priložnost priigral šele po slabih 30 minutah, ko se je Cristiano Ronaldo po hitro izvedenem protinapadu in podaji Marcela sam znašel pred gostujočim vratarjem, a priložnosti ni znal spremeniti v zadetek. Nespretnost Portugalca se je Realu maščevala le pet minut pozneje. Prvi zvezdnik Parižanov Neymar je v kazenskem prostoru Reala s peto atraktivno podal Adriena Rabiota, ki mu ni bilo težko zadeti za vodstvo svoje ekipe z 1:0.

Igra se je po golu še izdatneje razživela, priložnost za zadetek pa se je ponudila igralcem na obeh straneh. V zaključku prvega polčasa je naposled mrežo uspelo zatresti tudi Realu, saj je po prekršku nad Tonijem Kroosom v kazenskem prostoru PSG enajstmetrovko v zadetek spremenil Ronaldo.

Podobna igra kot v prvem delu je bila tudi v drugem, vendar Kylian Mbappe, Rabiot in Kimpembe niso izkoristili svoje priložnosti. A če je bil PSG bližje zadetku v prvi polovici polčasa, so zaključne minute dvoboja pripadle Realu. V 83. minuti je za vodstvo z 2:1 še drugič zadel Ronaldo, končni izid pa je tri minute kasneje postavil Marcelo.

Na drugi tekmi večera je Liverpool v gosteh povsem nadigral Porto in ga premagal s kar 5:0. Pri Angležih je blestel Sadio Mane, ki je dosegel hat-trick, med strelce pa sta se vpisala še Roberto Firmino in Mohamed Salah.