Mason, ki je nogometno odrastel pri londonskemu prvoligašu Tottenham Hotspurs, je leta 2015 vpisal tudi en nastop za angleško člansko reprezentanco. Naslednje leto je za rekordno klubsko vsoto prestopil k Hull Cityju, v dresu katerega je na januarski tekmi premier lige leta 2017 proti Chelseaju na Stamford Bridgu utrpel grozovito poškodbo. Ob trku z glavo z branilcem Londončanov Garyjem Cahillom je prišlo do zloma lobanje.

Neposredno po nesrečnem incidentu je bil angleški vezist operiran, odtlej pa si je prizadeval vrniti na nogometne zelenice, kar so mu specialisti nazadnje odsvetovali, zaradi česar se je odločil končati nogometno pot. Za Independent je povedal, »da glede na vrsto poškodbe ni imel drugačne izbire.« Novica je veliko razočaranje tudi za vodilne pri Hull Cityju, saj se je Mason zadnje leto z zdravniško ekipo boril za povratek.

Pretresen je bil tudi Chelseajev Cahill, ki je 22. januarja z glavo nespretno trčil v Masona. »Boj za žogo ob izvedbi kota je nekaj povsem vsakdanjega. Posledice, ki so ob tem doletele profesionalca, kot je Ryan, zlomijo srce,« je zapisal kapetan modrih na svojem twitter profilu.