Snemanje predvidoma zadnje sezone priljubljene serije se je začelo v sredo. Snemanje poteka na trdnjavi Lovrijenac in obzidju, a so prizorišča pod strogim nadzorom varnostnikov, da v javnost ne bi prišle kake podrobnosti. Haringtona, ki je v nadaljevanki upodobil Jona Snowa, so vendarle uspeli fotografirati med snemanjem na obrambnem stolpu Minčeta, je danes objavil Jutarnji list.

Ameriška filmska ekipa je prispela v Dubrovnik konec lanskega leta, prejšnji teden pa so začeli postavljati opremo, navaja lokalni novičarski portal dubrovacki.slobodnadalmacija.hr. Kot dodaja, pričakujejo, da bo v Dubrovnik prispela tudi znana angleška igralka Emilia Clarke oz. kraljica Daenerys Targaryen.

Dubrovniku na račun Igre prestolov poldrugi milijon nočitev

Dubrovnik je prizorišče filmske zgodbe Igre prestolov od leta 2011. Predstavlja kuliso za Kraljevi pristanek, prestolnico Zahodnjega oz. Sedmih kraljestev.

Priljubljenost nadaljevanke je najbolj znanemu hrvaškemu turističnemu središču v preteklih letih prineslo dodatnih približno milijon in pol nočitev in več kot 126 milijonov evrov prihodkov, je objavil zagrebški Ekonomski institut.

Snemanje zaključne sezone Igre prestolov bo sicer potekalo na več svetovnih lokacij do konca leta 2018, predvajanje pa je načrtovano za april 2019.