Feuz je naredil pomemben korak v boju za mali smukaški globus. Švicar vodi s 542 točkami, glavni konkurent Norvežan Aksel Lund Svindal (502), ki je bil danes četrti, zaostal je 28 stotink sekunde, ima le 40 točk manj.

Tridesetletni Feuz je vpisal svojo deseto zmago v svetovnem pokalu, sedmo smukaško, preostale tri ima na superveleslalomih. To je njegova tretja zmaga v tej sezoni. V Garmischu je bil pred letošnjim januarjem dvakrat tretji, lani in pred dvema letoma.

Garmisch-Partenkirchen je kraj največjih slovenskih uspehov. Prav tu je Andrej Jerman leta 2007 zmagal. Slovenci tokrat po stopničkah niso posegli, so pa trije osvojili točke.

Najbolje se je odrezal 25-letni Celjan Martin Čater, ki je nastopil s številko 32 ter ob prihodu v cilj za zmagovalcem zaostal le 1,17 sekunde, kar mu je na tretjem smuku na Kandaharju prineslo 15. mesto. Tako dober na smukih za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je lani dvakrat odstopil, še ni bil.

To je njegov drugi najboljši dosežek na smukih za svetovni pokal, potem ko je bil letos enajsti na smuku v Wengnu. Čater je najboljši Slovenec v smukaškem seštevku na 27. mestu (46 točk).

Boštjan Kline in Klemen Kosi (+1,81) sta si razdelila 25. mesto. Četrti Slovenec Miha Hrobat smukaškega debija na strmem Kandaharju ni končal v cilju.