Padanje vrednosti bitcoina se nadaljuje. Danes je vrednost najbolj priljubljene kriptovalute padla celo pod 12 tisoč dolarjev, kar se je zgodilo prvič po 5. decembru 2017. Poleg bitcoina, ki je v zadnjih 24 urah zabeležil že 17-odstotni padec, so v istem obdobju izgubo vrednosti utrpele tudi druge kriptovalute. Ethereum je v nekem trenutku izgubil 20 odstotkov, medtem ko je ripple utrpel padec 27 odstotkov vrednosti.

Strokovnjaki pravijo, da je padec posledica skrbi, ki jih je sprožila Kitajska, ko je napovedala ukrepanje proti trgovanju s kriptovalutami. Padec naj bi torej sprožile skrbi kitajskih investitorjev, posledično pa so na trnih tudi ostali vlagatelji. Kljub novemu padcu strokovnjaki menijo, da se bo vrednost kriptovalute ponovno pobrala.

Na dolgi rok se znajo te ocene potrditi, a od širokega izbruha zanimanja za kriptovalute, ki se je pričelo decembra, kaže trend nihanja vrednosti od rekordnih skoraj 20 tisoč dolarjev 16. decembra 2017 vztrajno navzdol. Cena bitcoina je sedaj že skoraj enaka tisti, preden je kriptovaluta v dveh dneh iz 11 tisoč zrasla na skoraj 17 tisoč dolarjev.