Policija je zdaj 56-letnega Rodmana zaustavila v soboto zvečer ob redni kontroli v kalifornijskem letoviškem kraju Newport Beach ob obali Tihega morja južno od Los Angelesa.

Policisti so Rodmana povabili na preizkus treznosti, a ga ni uspešno opravil. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, so Rodmana odpeljali na bližnjo policijsko postajo, kjer je po poročanju novičarskega spletnega portala TMZ opravil še preizkus z alkotestom, merilcem alkohola v izdihanem zraku, ki je potrdil, da je vozil vinjen.

Zato je lastnik petih šampionskih prstanov lige NBA noč do streznitve preživel v priporu v zaporniški celici. Rodmana, ki je svetovno slavo požel tudi v vlogi samooklicanega mediatorja med Severno Korejo in preostalim svetom kot osebni prijatelj severnokorejskega avtokratskega voditelja Kim Jong Una, so izpustili na prostost v nedeljo.

Rodman, ki je v preteklosti enkrat že priznal, da je vozil avtomobil v vinjenem stanju, se ni upiral policijskemu postopku.

»Dennis je celoten dogodek vzel zelo resno in se je odločil, da bo s pozitivnim pristopom skušal nasloviti in rešiti svoje osebne težave. Ob tem se je tudi zahvalil policiji v Newport Beachu za korekten in profesionalen odnos,« je sporočil Rodmanov odvetnik Paul S. Meyer.

Rodman je v ligi NBA igral 14 sezon za ekipe Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks. Svoj košarkarski dres je upokojil leta 2000.