Španski nogometni strokovnjak meni, da praznični nizi tekem »ubijajo« nogometaše, pri čemer se je obregnil ob kratke premore med posameznimi tekmami. City je imel zgolj dva dni počitka med tekmama z Watfordom (3:1) in Crystal Palaceom (0:0). Tekmo z Watfordom je z bolečinami v desnem stegnu končal angleški branilec Kyle Walker, brazilski napadalec Gabriel Jesus pa bo zaradi poškodbe kolena na tekmi s Palaceom odsoten štiri do šest tednov.

»Walker ima manjše težave, toda zadnje tedne so lahko vsi videli, da se veliko igralcev muči s poškodbami. Uničili jih bomo, šefi se morajo zamisliti nad situacijo. Ni normalno igrati 31. decembra in nato znova že dva dni kasneje,« je bil kritičen Guardiola, poroča Guardian.

»Razumem, da je to posel, ampak kljub temu to ni normalno, potrebno je vse skupaj nadzirati. Igralci niso zaščiteni, čeprav pridejo gledalci gledati njih in ne trenerje ali novinarske konference. V Angliji ne varujete nogometašev, morala bi vas skrbeti kvaliteta ne kvaniteta (tekem op. p.).«

»Ne pravim, da je potrebno spremenit boxing day (angleški praznik, prvi dan po božiču, tradicionalno se takrat igrajo številne nogometne tekme op. p.), temveč bolje razporediti tekme. To ni košarka ali tenis, igralci potrebujejo počitek. Samo preštejte število poškodb mišic. Tradicija veli takšen razpored tekem, ampak razpored ne ščiti nogometašev. Potrebno je misliti tudi nanje – umetniki so,« je bil jasen 46-letni Katalonec.