Recimo, da je bilo iztekajoče se leto športno plodno. Še najbolj za Cristiana Ronalda, ki je v enem letu dobil tri otroke. Dvojčka Evo Mario in Matea neznane matere je domov prinesel 8. junija. Nemudoma je svoj profil na instagramu napolnil s fotografijami družine in zapisi, kako ga to neizmerno veseli. Takrat pa se je že šepetalo, da je noseča tudi njegova partnerica Georgina Rodriguez. Čeprav sta par šele dobro leto, se je dekle očitno družini zelo priljubilo, še posebno sedemletnemu Cristianu Jr., kmalu pa se je izkazalo tudi, da vzorno skrbi za dvojčka. Dober mesec pozneje je par vendarle potrdil nosečnost in Ronaldo je 12. novembra še četrtič postal oče. Hčerka Alana Martina je edina od Ronaldovih otrok, ki ima znano mamo. Ronaldo je dejal, da se je naučil menjati plenice.

Toda kljub trojnemu očetovstvu v enem letu je brez dvoma otroška novica leta prvorojenka Serene Williams. Prvič zato, ker je bila njena nosečnost odkrita zaradi napačno objavljene fotografije na instagramu in je bila za javnost popolno presenečenje. Še bolj pa zato, ker je bilo pod fotografijo natančno napisano, koliko tednov je noseča, in športni novinarji so hitro ugotovili, da je na avstralskem prvenstvu svoj 23. turnir za grand slam osvojila noseča. Septembra je rodila hčerko Alexis Olympio Ohanian Jr., dober mesec dni pozneje pa se je na razkošni poroki še poročila z otrokovim očetom Alexisom Ohanianom. Pred porodom je sicer govorila, da se bo vrnila na teniške terene, in to bo res storila čez tri dni, ko bo v Abu Dabiju odigrala ekshibicijsko tekmo. Govori se, da naj bi se zares vrnila v tenis prav na odprtem prvenstvu Avstralije januarja prihodnje leto.

Ob vseh otrocih in razkošni poroki teniške zvezdnice je skoraj neopazno minila nogometna poroka leta. Končno se je namreč poročil Lionel Messi. Z Antonello Roccuzzo sta se vzela v domačem argentinskem Rosariu, odpotovala na medene tedne in kmalu nato napovedala še tretjega otroka v družini.

Upokojeni Kličko in športni protestniki

Kako pomembna je družina, pa je pokazal tudi Neymar, ki je poskrbel za nogometni prestop leta. Zanj so pri PSG Barceloni plačali rekordno odškodnino. Ko se je prišel predstavit navijačem svojega novega pariškega delodajalca, je ob njem stala cela družina, na čelu z Neymarjem starejšim, za katerega mnogi trdijo, da ima zelo rad denar in je v ozadju sinovih megaprestopov.

Šport se je v iztekajočem se letu soočil tudi z nekaj upokojitvami. Športno kariero je denimo končal boksarski šampion Vladimir Kličko, k čemur je veliko pripomogel tudi boleč poraz proti Anthonyju Joshui. Spremembe so se zgodile tudi na čelu formule 1. Upokojil se je Bernie Ecclestone, ki zdaj večino časa preživi bodisi v svoji bajni koči v Gstaadu ali pa na plantaži kave v Braziliji. Gojenje kave je namreč najljubši hobi njegove žene, Brazilke Fabiane Flosi.

Seveda pa so se v športu dogajale tudi bolj resne zadeve. Ameriški predsednik Donald Trump se je zapletel v prepir z igralci ameriškega nogometa, ko je Colina Kaepernicka, ki je iz protesta zaradi nasilja nad temnopoltimi ob ameriški himni pokleknil, označil za »pasjega sina«. Ni treba ponavljati, da je to povzročilo pravi val napadov na predsednika in proteste predvsem temnopoltih športnikov.

Prav tako resni so bili tudi športni odmevi akcije #metoo, ki je odkrila spolno nadlegovanje v mnogih športnih panogah, največ pa v gimnastiki. Tako je ameriška gimastičarka McKayla Maroney izpovedala, da jo je spolno nadlegoval zdravnik ameriške gimnastične reprezentance.