Takšni dekorativni dodatki odprejo interjer ter prinašajo v bivalne prostore dotik narave. Vgrajeni elementi iz prozornega stekla na tleh ustvarjajo občutek lahkotnosti. Sodobne steklene ploščice in plošče so močne in vzdržljive ter odporne na statične in dinamične pritiske.

V vseh oblikah in barvah

Steklo, vgrajeno v tla, je izdelano s posebej zasnovano obrobo, in je oblikovano bodisi z eno stekleno ploščo, tako kot okno, ali vključuje več steklenih ploščic in plošč. Z njim lahko okrasimo samo majhen del tal ali pa so vsa tla narejena iz stekla, da skoznje vidimo spodnje ali zgornje prostore. Steklo, ki je na voljo v vseh oblikah in barvah, lahko kombiniramo z led-lučkami, s čimer poudarimo sodoben dizajn. Še posebno izstopa v kombinaciji s klasičnimi lesenimi talnimi oblogami ali s keramičnimi ploščicami in naravnim kamnom.

Terarij, akvarij ali umetno jezerce?

Prosojno steklo ima to prednost, da lahko pod takšnimi ploščami ustvarimo razstavni prostor, zato so takšna tla čudovit arhitekturni element in okrasni poudarek. S pravilno urejenim prezračevanjem lahko pod steklom uredimo terarij ali akvarij, ki prostoru podarita eksotičen nadih. Tudi majhna umetna jezera z vodo, ki kroži, so lahko delno ali povsem prekrita s steklenimi ploščami, pri čemer ustvarijo impresiven dizajn in osrednjo točko v sodobnem interjerju.

Za vse stanovanjske prostore

Tla s ploščami in ploščicami iz stekla, tudi okolju prijaznega recikliranega, so praktična, funkcionalna, nenavadna in nadvse dekorativna. So tudi odporna na vodo, lahko jih čistimo in ne zadržujejo bakterij. Primerna so praktično za vse prostore v stanovanju – kopalnice, dnevne sobe, kuhinje ali prostore z notranjim bazenom. Njihova pomanjkljivost je edino ta, da mokro steklo postane spolzko, zato ga je priporočljivo premazati s posebnim protizdrsnim premazom.