Slovensko alpsko smučanje tudi na drugi paralelni tekmi sezone ni okusilo slasti zmage. Potem ko je v ponedeljek Žan Kranjec izpadel v prvem krogu paralelnega veleslaloma v Alti Badii, sta šli po njegovi poti tudi Maruša Ferk in Ana Bucik. Slovenki sta danes na paralelnem slalomu v Courchevelu že v šestnajstini finala priznali premoč Avstrijki Katharini Truppe in Srbkinji Neveni Ignjatović. Slovenski izkupiček na zadnji tekmi pred božičnimi prazniki je bil torej z 18. mestom Maruše Ferk in 23. Ane Bucik v francoskih Alpah daleč pod pričakovanji. Povrhu je Ana Bucik grdo padla na skoku.

Zanimivo je, da Nevena Ignjatović ni edina Srbkinja, ki je v zadnjih dneh premagala slovenskega tekmeca. Podoben podvig je uspel malo znanemu Srbu Marku Vukičeviću, ki je na sobotnem smuku v Val Gardeni ugnal celo slovensko reprezentanco z Boštjanom Klinetom, Martinom Čatrom, Klemnom Kosijem in Rokom Perkom. 25-letni Vukičević je doslej startal v svetovnem pokalu devetkrat, točk pa še ni osvojil.

»Pokazati moramo agresivnejše vožnje, ostrejše zavoje in imeti višji ritem. Pri tem bomo delali naprej,« sporoča Denis Šteharnik, glavni trener v slovenski ženski reprezentanci. »Tekma je bila spektakularna. Prepričan sem, da so lahko gledalci uživali. Žal se ni izšlo po naših pričakovanjih. Nevena Ignjatović trenira z nami, zato je šlo za nekakšen interni dvoboj,« dodaja Šteharnik.

Paralelna preizkušnja je bila zelo zanimiva, dodatno težo pa je dal tekmi vrstni red, saj sta se v finalu pomerili najboljši slalomistki sezone Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova. Dvoboj je bil nabit s čustvi, s štirimi stotinkami prednosti pa ga je dobila Američanka, ki je v dveh dneh v Courchevelu dosegla drugo zmago, 35. v karieri od 115 startov v svetovnem pokalu. Mikaela Shiffrin je pri 22 letih po številu zmag osma najuspešnejša alpska smučarka vseh časov, Nemka Katja Seizinger in Avstrijka Marlies Schild pa sta pred njo le še za eno oziroma dve zmagi. Božične praznike si je danes s tretjim mestom polepšala Italijanka Irene Curtoni. V kvalifikacijah je Ana Bucik dosegla 17. čas, Maruša Ferk pa je bila mesto slabša. Od Slovenk je nastopila še Meta Hrovat, ki je z zaostankom dveh sekund in 14 stotink zasedla 52. mesto. Sicer je bila v kvalifikacijah najhitrejša Mikaela Shiffrin pred Kanadčanko Erin Mielzynski in Francozinjo Adeline Baud Mugnier. Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta prihodnji teden v Lienzu v Avstriji, kjer se bodo alpske smučarke merile na veleslalomu in slalomu.