Real je pri vodstvu s 33:30 v drugi četrtini izgubil najkoristnejšega igralca lige Dončića. Ta je, ko se je v enem izmed polaganj na koš zagradil z roko, v obraz udaril Tiborja Pleissa in mu pri tem zlomil nos.

Sodniška trojka, med njimi tudi Slovenec Damir Javor, je Dončiču najprej dosodila osebno napako, nato pa si je slednji z izzivanjem sodnikov prislužil še tehnično napako in predčasno izključitev. Do takrat je slovenski košarkar v slabih sedmih minutah igre dosegel šest točk in podajo. Na koncu je Real vseeno zmagal, izid je bil 91:72, madridsko moštvo pa je zdaj na šestem mestu lestvice.

»Luka Dončić je za nas ključen igralec in brez n jega smo vedeli, da se bomo morali potruditi še toliko bolj. A tega smo zaradi številnih poškodb v moštvu že vajeni. V drugem polčasu smo začeli igrati čvrsto obrambo in na parketu odgovorili z dobro košarko,« je po tekmi povedal Facundo Campazzo, ki je bil ob odsotnosti Dončića s 23 točkami prvi strelec tako Madridčanov.

Trener Reala Pablo Laso na svojega mladega zvezdnika ni bil pretirano jezen. Prav nasprotno, saj je trdil, da so sodniki kršili pravila, ker so nešportno osebno napako sprva pripisali Pleissu, po ogledu posnetka pa odločitev spremenili in jo prisodili Dončiću. »V košarki ne moreš ponovno presojati situacije. Ne moreš spreminjati odločitev,« je zatrdil Laso, ki pa ni razkril, ali se bodo v klubu na sojen je pritožili.

Žalgiris Kaunas je z 88:84 premagal Brose Bamberg, za katere je Aleksej Nikolić v 13 minutah prispeval pet točk in podajo. Fenerbahče Istanbul je bil z 82:56 boljši od beograjske Crvene zvezde, Ekipa Panathinaikos Atene je bila z 89:76 boljša od Maccabi Tel Aviva.

V sredo sledijo še tekme: Himki Moskva - Anadolu Efes Istanbul (18.00), Olympiacos Pirej - CSKA Moskva (20.00), Armani Olimpia Milano - Baskonia Vitoria (20.45) in FC Barcelona - Unicaja Malaga (21.00).