Petintridesetletni sprinterski zvezdnik je odpustil trenerja Dennisa Mitchella, piše časnik, ki je razkril, da sta Mitchell in sprinterjev agent Robert Wagner ponudila novinarjem pod krinko lažne recepte za prepovedana poživila in možnost, kako jih pretihotapiti v ZDA. Novinarji so obiskali Gatlinov pripravljalni tabor na Floridi, prepovedana sredstva pa bi Mitchell in Wagner kupila pri nekem zdravniku v Avstriji.

»Šokiran in presenečen sem bil, da je bil moj trener sploh kakorkoli povezan s temi obtožbami, odpustil sem ga takoj, ko sem za to izvedel. Ne bom dovolil, da se o meni širijo laži, prav tako pa ne želim zadeve komentirati, saj je v pravnem postopku,« je aktualni svetovni prvak sporočil na instagramu.

Mitchell in Wagner sta za 250.000 ameriških dolarjev domnevnemu filmskemu igralcu, ki se je pripravljal za film o atletiki, ponudila testosteron in rastni hormon, piše Telegraph, ki dodaja, da je preiskavo začel julija po številnih govoricah, da so agenti in trenerji največjih zvezdnikov atletike vpleteni v dobavo in distribucijo prepovedanih sredstev.

Zdaj ravnanje Gatlinovega spremstva preučuje atletska zveza za poštenost v športu AIU, ki sta jo letos ustanovili Mednarodna atletska zveza IAAF in ameriška protidopinška agencija Usada.

»Preiskave, ki se jih lotimo zaradi namigov anonimnežev in žvižgačev, ki so pripravljeni govoriti, imajo ključno vlogo v naših protidopinških prizadevanjih,« je dejal neimenovani predstavnik Usade.

Pravni svetovalci Gatlina so pred časom razkrili vse njegove opravljene dopinške teste v zadnjih petih letih, ki dokazujejo, da je Gatlin "čist". Pred tem je bil ameriški sprinter dvakrat kaznovan zaradi dopinga; leta 2001 je bil susoendiran za eno leto, leta 2006 pa za štiri leta.

A post shared by justingatlin (@justingatlin) on