Špoljarićeva je danes pojasnila, da je Zoran Mamić vrnil 21 milijonov kun (2,8 milijona evrov) posojila Dinamu preden je davčna uprava v prvi stopnji naložila naj plača davke na dohodnino od posojila, ki ga po takratni analizi davčne uprave ni vrnil. Kot je dodala, je davčna uprava na drugi stopnji ugotovila, da Mamić ni bil obvezen plačati davke v tem primeru.

Izpostavila je, da je Zoran Mamić vrnil posojila Dinamu v začetku marca 2011 preden je davčna uprava naložila nakazilo davka ter da je Dinamo zaračunal tudi obresti Zoranu Mamiću v višini 3,4 milijone kun (453.000 evrov), ki jih je poplačal v začetku septembra 2011.

Špoljarićeva je na prejšnji obravnavi v začetku novembra dejala, da je Zoran Mamić dobil posojila od Dinama med septembrom 2007 in majem 2009. Takrat je pojasnila, da je Mamić vrnil posojila leta 2011, ko je denar na njegov račun kot posojilo nakazal nekdanji igralec Dinama ter današnji hrvaški nogometni reprezentant in zvezdnik Liverpoola Dejan Lovren.

Večmilijonska škoda za klub

Za tožilstvo je med drugim sporen finančni del pogodbe pri prestopu Lovrena iz Dinama v francoski Lyon leta 2010. Lovren je bil priča na sojenju, ko je spremenil svojo izjavo iz preiskave, češ da se ne spomni, kdaj je podpisoval določene pogodbe z Zdravkom Mamićem, ali pa je navedel drugačne datume, kot jih je sprva navedel tožilcem.

Tožilstvo v tem primeru bremeni brata Mamić, da sta z nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem ter davkarjem Milanom Pernarjem odškodovala zagrebški klub za najmanj 15,3 milijona evrov, državni proračun pa za najmanj 1,6 milijona evrov.

Proti bratoma Mamiću in Vrbanoviću ter še štirimi osebami je bila letos vložena še ena obtožnica. Sedmerico bremenijo suma finančnih malverzacij, s katerimi naj bi iz Dinama odtujili najmanj 18,8 milijona evrov, pol milijona britanskih funtov ter 200.000 ameriških dolarjev. Med obtoženci so tudi sin Zdravka Mamića Mario Mamić, Sandro Stipančić, Igor Kroto in nogometni manager Nikky Arthur Vuksan.