Kevin Love je dodal 25 točk, Jeff Green jih je dosegel 15, ključne koše v zadnji četrtini oziroma pri delnem izidu 8:0 pa je dosegel James. »Igro trenutno doživljam v počasnem posnetku. Igram kot v polžjem ritmu in sposoben sem videti stvari prej, kot se zgodijo. Žogo lahko pošljem na cilj in srečen sem, da imam ob sebi igralce, ki razumejo moje podaje,« je dejal LeBron James.

Detroit Pistons so izenačili klubski rekord 17 doseženih trojk in s 114:110 premagali Orlando Magic, čeprav so imeli v zadnji četrtini že 24 točk prednosti. Reggie Bullock je dosegel osebni rekord (20 točk), ob tem, da je zgrešil le dva meta iz igre. Tudi drugi igralci Pistons so bili zelo natančni, saj so imeli 50-odstotni met za tri točke. Osebni rekord je izboljšal tudi Hrvat Mario Hezonja, ki je za oslabljeni Orlando dosegel 28 točk.

Najbolj prepričljivo zmago večera je zabeležil Toronto, ki je drugič v zadnjem tednu premagal Sacramento. Tokrat je bilo 108:93, prvi strelec pri Raptors pa je bil DeMar DeRozan z 21 točkami. Podobno suvereno je zmagala tudi Indiana proti Brooklyn Nets (109:97), ki se je prvič predstavil z novima okrepitvama, Jahlilom Okaforjem in Nikom Stauskasom.

James ne navdušuje zgolj s predstavami pod obročema, temveč tudi s svojo civilno angažiranostjo. Tokrat je na tekmi nosil črno in belo supergo, na katerih se je v zlatem svetil napis equality oziroma v prevodu enako(pravno)st, gesto pa je 32-letni Američan, sicer znan po kritiziranju ameriškega predsednika Donalda Trumpa, pospremil takole: »To je lepa država in nikoli ne bomo dovolili samo enemu človeku, da nam narekuje, kako lepi in močni smo.«