Jeseniški hokejisti so tudi v četrtem poskusu v tej sezoni zlahka opravili z Olimpijo. Na tivolskem ledu so s potrpežljivo igro in razpoloženim vratarjem Clarkom Saundersem, ki je zbral 40 obramb, slavili s prepričljivih 3:0. Ljubljančani v tem koledarskem letu sploh še niso ugnali večnih tekmecev. Zadnjo priložnost bodo imeli večer pred silvestrovim v Podmežakli.

Olimpija dobiva kompleks pred Jesenicami, saj nikakor ne najde poti do zmage. V ključnem delu sezone, ko se delijo vstopnice za končnico alpske lige, so tivolski hokejisti popustili in izgubili že tretjič zapored. Ljubljančane tare neučinkovitost, saj na sobotnem derbiju niso izkoristili niti najizrazitejših priložnosti, ko so se Uduč, Koren in Hebar sami znašli pred vratarjem Saundersom. Kanadčan v jeseniškem golu je najboljši vratar lige, zato ga bodo državni prvaki stežka zadržali v svojih vrstah za prihodnjo zimo. »Že vso sezono je izjemen. Ko nam gre za nohte, zna popraviti napake soigralcev. Saunders je zelo pomemben člen ekipe,« je rekel branilec Andrej Tavželj.

Jesenice so po zadržanem začetku pritisnile v drugi polovici tekme in s kombinatorno igro, hitrimi podajami in uspešnimi zaključki izigrale nebogljeno Olimpijo. Ljubljančani so na tretjem derbiju v alpski ligi pokazali najmanj v sezoni, čeprav so Jeseničani minuli teden na treningih pogrešali skoraj polovico igralcev, ki so sodelovali na svetovnem prvenstvu do 20 let. Glede na trenutno formo Olimpije ne bi bilo slabo, če bi se Ljubljančani strinjali s prestavitvijo tekme, kot so predlagali vnovični zmagovalci. »Lahko se zamislimo nad zbranostjo v napadu. Samo z vztrajnostjo lahko popravimo učinkovitost. Skoraj dve tretjini sem bil zadovoljen z našo igro, v zadnjem delu pa smo poskušali preveč na silo. Prav veliko koncepta v naši igri ni bilo,« je povedal trener Olimpije Andrej Brodnik.

Jeseničani so v primerjavi z Olimpijo uspešnejši tudi v taktični pripravi, saj trener Gaber Glavič pritiska z igro na štiri napade, medtem ko Ljubljančani pri lovljenju tekmecev praviloma skrajšajo klop. »Vztrajam pri filozofiji, da igramo s trinajstimi napadalci. Očitno se nam to obrestuje, saj smo tudi tokrat zdržali uvodni pritisk in v nadaljevanju odločili tekmo. Niz zmag proti Olimpiji? O tem morajo bolj razmišljati v Ljubljani,« je dejal Gaber Glavič. Jesenice imajo na tretjem mestu kljub dvema tekmama manj debelih deset točk prednosti pred Olimpijo, ki se je po seriji porazov in zdrsu na sedmo mesto ustrašila za vstop v končnico. Če moštvo ne bo popravilo igre, bo mednarodna sezona neuspešna. Igralcem se zatresejo roke že pri podajah na dva metra, streli so mlačni in preveč predvidljivi, točke pa uhajajo predvsem zaradi neučinkovitosti z igralcem več, saj ima slabši izkupiček od Olimpije le celovška rezervna ekipa. So trenerju Brodniku šteti dnevi?