Kar je lekcija, ki sem jo sam drago plačal že pred leti, ko sem stavil na Romo proti Piacenzi. Nepozabnih 1,19 je bila kvota na zmago Rome, stavil pa sem ves znesek, ki mi ga je uspelo priigrati tisto zimo. In ni bil majhen. Na koncu je bilo 1:1. Tudi to je nemara značilnost modernega nogometa. Da poldne ni čas, ko so zvezdniki, kakršen je bil Totti, že zbujeni. Oni so takrat navajeni biti na kavi, se sprehajati po bolšjaku, če se celo ne zataknejo na kakem »after partyju«.

Ob približno tej uri se bo danes odigral tudi dvoboj Ankarana in Triglava, kjer bi osnovna stava morala biti na to, ali bodo tekmo v Dravogradu sploh odigrali. Ključna tekma začelja sicer, na kateri se vnovič zdi favorit Triglav, čeravno je to veljal tudi zadnjo tekmo, a jo je gladko zgubil. Ob 1,34 visokem dvojnem znaku na Triglav se zdi smiselno igrati še na manj golov, kar je vredno 1,70. Negotovo bo tudi v Velenju. Domžale so v vzponu in bolj disciplinirano sistematične od Velenja, kar je na slabših terenih prednost. Izpostavil bi spodobnih 1,40 vreden dvojni znak na goste in kvoto 1,70 na manj golov od 2,5. Se pa z vsoto golov ne gre poigravati na tekmi Olimpija – Celje. Resda Kosičevo Celje igra ambiciozno in je lahko doseženih tudi več golov, vendar pa po drugi strani pri Olimpiji nikdar ne veš. Verjetno se bo treba zadovoljiti zgolj z enojnim znakom na Olimpijo, kar pa je vprašanje, ali se sploh splača igrati. Verjetno tekma za preskočiti. Več možnosti se ponuja na tekmi Krško – Gorica. Vključno z lovljenjem ničle, ki je vredna 3,20, malodane »must play« pa se zdi 1,82 na to, da bosta obe ekipi zadeli, medtem ko se tekma Maribora in Aluminija zdi podobna tekmi med Olimpijo in Celjem. Vse drugo razen 1,25 na zmago domačinov je precej negotovo.

Od tuje ponudbe in številnih derbijev pozornost zbujajo 1,71, 1,77 in celo 2,19 visoki dvojni znaki na PSV proti Ajaxu , na Manchester United proti Cityu in na Inter proti Juventusu.