Kot so sporočili organizatorji, se bo kralj latinskega popa in eden najprepoznavnejših moških izvajalcev prihodnje leto v Sloveniji ustavil v sklopu svetovne turneje SEX and LOVE.

Lastnik enega najnežnejših moških glasov zadnjega stoletja je glasbeno kariero začel s prvim albumom leta 1995 in se hitro uvrstil med najbolj prepoznavna imena svetovne pop glasbe. Od začetka kariere je prejel številne nagrade za svoje glasbene dosežke, med njegove večne uspešnice pa sodijo Bailamos, Away, Hero, Be With You, Takin' Back My Love, Rhythm Divine in druge.

Na začetku svoje kariere je nastopal z odrskim imenom Enrique Martinez, šele kasneje je začel nastopati pod imenom Enrique Iglesias. Njegovo rojstno ime je Enrique Miguel Iglesias Preysler. Njegov oče je priznani španski glasbenik in večni romantik Julio Iglesias, njegova mati Isabel Preysler pa je uspešna novinarka.

Že pred časom je pevec priznal, da mu je najbolj pri srcu Elvis Presley, katerega glasbo si zelo rad zavrti. V preteklosti je sodeloval s piscem pesmi Guyjem Chambersom, s katerim sta pripravila prvi in vodilni pop singel za Andreo Bocellija. Naslov skladbe je Un Nuovo Giorno, kasneje pa je svojo verzijo te pesmi v angleščini posnela nekdanja članica ženske skupine Spice Girls Melanie C, so še zapisali organizatorji koncerta ART BG.