»Takšnih igralcev, kot je Ronaldo, je v bilo v zadnjih petnajstih letih zelo malo. Je popoln nogometaš, ne samo nogometno, tudi osebnostno. Je glavni motivator, je šef slačilnice, hkrati pa je ekstravaganten, lepotec, ima veliko otrok in lepe ženske okoli sebe. Nogometno gledano ima vse; levo in desno nogo, odličen je z glavo, vrača se v obrambo, skratka ima diapazon igre, ki si ga želi vsak igralec,« je svoje razmišljanje o argentinsko-portugalskem rivalstvu zaupal Stare.

Andrej Stare je na drugo mesto uvrstil poljskega reprezentanta Roberta Lewandowskega, na tretje Ločana Jana Oblaka, na četrto Francoza N'Gola Kanteja, na peto pa Argentinca Edinsona Cavanija. Slovenski vratar je na koncu osvojil šele tretje mesto med vratarji; največ glasov med vratarji sta zbrala Gianluigi Buffon in Španec David de Gea.

Stare: Oblaku je težko, Messi je letos nazadoval

»Težko je za Oblaka. Prihaja iz majhne Slovenije, brani pa za španski klub. Ostali imajo precej več možnosti, da se dokažejo. A jaz sem ga dal na tretje mesto, ker mislim, da sodi med tri najboljše vratarje na svetu,« meni Stare.

O zvezdniku Barcelone Lionelu Messiju pa letos nima najboljšega mnenja: »Zame letos Messi ni pokazal nič posebnega. Mislim, da je celo nazadoval, saj so Barcelono zapustili igralci, ki so mu ščitili hrbet. Je brez dvoma odličen igralec, zelo nevaren za gol, spreten v kazenskem prostoru, vendar ni tako kompleten kot Ronaldo. Nima desne noge, nima igre z glavo, ne vrača se v obrambo in je bolj odvisen od ekipe kot Ronaldo,« pravi Stare, ki je za konec še izpostavil svoje favorite na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji – to so Nemčija, Brazilija, Španija in Francija.