Al Horford je dosegel 18 točk, Kyrie Irving jih je dodal 16, Marcus Smart in Jaylen Brown pa sta jih prispevala po dvanajst. »Ne bi rekel, da je bilo to maščevanje. Na njihovem parketu smo jim vrnili to, kar so oni nam naredili sredi Bostona,« je dejal Irving.

V Indianapolisu je Victor Oladipo dosegel 47 točk, največ v karieri, njegovi Pacers pa so v podaljšku strli odpor Denverja s 126:116. Gledalci so mu ob koncu tekme vzklikali MVP, MVP, skromni Oladipo pa je dejal: »Veliko dela me še čaka. Hočem biti najboljši in na tej poti ni vmesnih postaj. Ali si, ali te pa ni.«

Indiana je podaljšek izsilila z zadnjimi osmimi točkami na tekmi, Oladipo je prispeval polaganje za 114:112 55 sekund pred koncem, podaljšek pa je dobila z 12:2.

Drugo mesto na vzhodu je prevzel Toronto, ki je v Sacramentu zabeležil šesto zaporedno zmago. V tem nizu imajo Raptors povprečje 117 točk na tekmo, na zadnjih dvanajstih tekmah pa so vsakič dosegli vsaj 100 točk.

Z visokim rezultatom je slavil tudi New Orleans. V zadnji četrtini je naredil delni izid 18:4 in premagal Philadelphio s 131:124, manj kot sto točk pa sta dosegli Minnesota Timberwolves in Dallas Mavericks (97:92). Pri zmagovalcih, ki so četrti na zahodu, je izstopal Karl-Anthony Towns z 28 točkami in 12 skoki.