Igralec derbija v Bostonu je bil 24-letni center Pistons Andre Drummond, ki je tekmo končal pri 26 točkah in 22 skokih, odlično pa so proti razpoloženim Keltom odigrali tudi njegovi soigralci: »To je delo celotne ekipe. Zelo smo si želeli zmago in uspela nam je izjemna tekma,« je dejal Drummond, ki je imel odličnega pomočnika v Tobiasu Harrisu, ki je dosegel 31 točk.

Na drugi strani je bil tokrat točkovno skromnejši Kyrie Irving, ki je zbral 18 točk ob metu 6:16 iz igre oziroma 1:6 za tri točke. S porazom je Boston zaključil niz osmih zmag na domačem parketu, je pa zadržal vodstvo na vzhodu. Ima izkupiček 18-4, Detroit na drugem mestu pa 13-6. Na tretje mesto so se z osmo zaporedno zmago prebili podprvaki iz Clevelanda, ki bodo danes gostili Miami Heat. LeBron James je zbral 30 točk in 13 skokov.

Na zahodu je v vodstvu Houston s 16-4, drugi je Golden State (15-6), tretji pa San Antonio (13-7). Sinoči so bile vse tri ekipe gostiteljice; Houston Rockets je premagal Brooklyn Nets s 117:103, San Antonio je bil boljši od Dallas Mavericks s 115:108, četrta najslabša ekipa v ligi pa je premagala prvake. Pri Sacramentu je kar šest igralcev doseglo dvomestno število točk, na drugi strani pa je bil najboljši strelec Kley Thompson z 21 točkami.