Vajda je pred dvema tednoma trdil, da se večine dogajanja ne spomni. Srečka Marina je k sebi že zgodaj zjutraj povabil na kosilo, kjer sta se po naključju spoznala z Andrejem Bagarijem. Sam naj bi večji del časa v kuhinji pripravljal kosilo in vsake toliko prišel do njiju.

Skupaj so popili pol steklenice žganja, njegova gosta sta se medtem tudi sporekla, pri čemer naj bi Bagari iz svoje torbe celo potegnil plastično pištolo in jo sam sebi nastavil v usta, a se Francu Vajdi ni zdelo, da bi bila drug do drugega sovražna.

Potem ko jim je nalil še po enega, naj bi mu okoli enajste ure postalo slabo, je dejal in od takrat naprej se vse do 17. ure, ko je Marina našel mrtvega na stopnicah ne spomni ničesar, niti ne ve, kaj naj bi se v tem času dogajalo. Bagarija sumi, da naj bi mu v pijačo nekaj podtaknil, čeprav krvna preiskava ni pokazala ničesar drugega kot prisotnost alkohola.

Bagari se danes ni želel zagovarjati

Bagari se z zagovorom Vajde ni strinjal že takrat, zato je bilo danes pričakovati njegovo verzijo dogajanja, kar je pred dvema tednoma tudi napovedal. A danes si je premislil in dejal, da bo še malo počakal do naslednje obravnave. Čeprav mu je sodnica Karja Kolarič dala vedeti, da je imel dovolj časa za pripravo zagovora, sta skupaj z zagovornikom vztrajala pri svojem.

Bagari je sicer že na prejšnjem naroku oporekal besedam soobtoženega in zatrdil, da ni on tisti, ki bi sam sebi držal pištolo nad glavo, pač pa, da je to počel ravno Vajda in to s svojo pištolo. Že v preiskavi je tudi povedal, da naj bi se Vajda psihično in fizično izživljal nad Marinom, zato se je ustrašil za lastno varnost in okoli 14. ure tudi odšel od Vajde, takrat pa naj bi bila še oba živa.

Na današnjem naroku so se sicer seznanili še z dopolnjenim poročilom Telekoma o telefonskih stikov vpletenih z drugimi v času dejanja, predvsem s podrobnejšo analizo gibanja Bagarijevega mobilnega telefona. Še vedno se na obravnavi nista pojavili dve vabljeni priči, sodišče pa je Vajdo še enkrat povprašalo glede Marinove zobne proteze, a ni znal pojasniti, kako se je ta krvava znašla na njegovi nočni omarici.

Novih dokaznih predlogov ne obramba ne tožilstvo nista predlagala, je pa tožilec Gregor Pograjc na sodišče naslovil prošnjo, da nacionalnemu forenzičnemu uradu naloži preverjanje Vajdovih oblačil v času umora. Eden od policistov, ki je prišel na kraj dogodka, je namreč izpričal, da je bil Vajda ob njihovem prihodu krvav po oblačilih, s čimer tožilstvo doslej ni bilo seznanjeno. Pograjca zato zdaj zanima, ali so bila oblačila dejansko krvava, koliko je bilo krvi in seveda, čigava je bila.

Sodnica Kolaričeva je za zdaj sicer razpisala še vsaj dve obravnavi, na katerih se ob zagovoru Bagarija pričakuje tudi izvedensko mnenje psihiatra Andreja Pišca glede obeh obtoženih o tem, ali je pri katerem od njiju v času dejanja prišlo do kakršnekoli duševne motnje oziroma morebitno bistveno zmanjšane zmožnosti razumevanja pri morebitni storitvi očitanega kaznivega dejanja.