Zdi se, da se podobno dogaja kompletni ekipi Lazia. Da jih je poraz z Romo ped dvema tednoma prizadel, kar je verjetno povezano tudi s tem, da je ne več rosno mladi (27 let) Ciro Immobile z reprezentanco proti Švedom zapravil priložnost kariere. V nedeljo zvečer gostujejo pri poletni Sampdorii, zaradi česar se v stavniškem smislu to zdi ena bolj zanimivih tekem konca tedna. Možnosti, da Sampa »scmari« vsaj ničlo, ki je vredna 3,40, so realne, še bolj pa 1,58 oziroma 1,60 na to, da bosta zadeli obe ekipi oziroma da bodo skupno padli vsaj trije goli.

No, po pravilu, nas v tej rubriki bolj zanima domače blato. To bo v Dravogradu, kamor prihaja v goste Aluminij, še kanček bolj mrzlo in zoprno. Ker igrišče nima razsvetljave, bodo igrali ob 13. uri, kar bioritmu sodobnega nogometaša nikakor ni po godu. Izrazito bo torej odločal motiv, tega pa Ankarančanom po remiju z Gorico ne bo manjkalo. Verjetno se letos še v nobeno tekmo niso zapodili tako, kot se bodo v to. 3,45 je kvota za ničlo ob koncu in 2,15 za ničlo ob polčasu. Dve uri pozneje se bosta v Velenju udarila domačin in Triglav, kjer bi se ob 1,40 na zmago Velenja dalo loviti tudi 1,91 vredno kvoto, da bosta zadeli obe ekipi.

Vprašanje je, kako bo na Mariborčane vplival izostanek »alfa« Mešanovića. Tavares je vztrajna in nescrkljana »rovka«, ki se na težkih igriščih znajde, vendar pa bo toliko bolj na udaru. Poleg tega Goričani niso tako impotentni, kot kaže razpredelnica. Lahko zadenejo, sploh ker je kvota na to vznemirljivih 2,22. Preostaneta še dve »previdni« tekmi. V Krško prihajajo Celjani, od katerih pa kljub favoriziranosti ni pričakovati brezglave ofenzive. Vsaj polčas bi lahko bil ničla in enako se zdi glede derbija med Domžalami in Olimpijo.