Hrušičan je v letošnji sezoni dosegel 12 golov in 16 podaj, z 28 točkami si na lestvici najučinkovitejših igralcev, na kateri s 36 točkami vodi Steven Stamkos, deli deveto mesto. Takšnega točkovnega izkupička Kopitar doslej v novembru še ni imel.

To je bila za Los Angeles 14. letošnja zmaga, druga v nizu. na lestvici je v zahodni konferenci z 31 točkami na petem mestu, za vodilno ekipo St Louis Blues zaostaja štiri točke. Rdeča krila so sicer povedla z zadetkom Mika Greena, ki je v situaciji dveh proti enemu spretno prelisičil vratarja.

V obdobju do izenačujočega zadetka se je večkrat izkazal vratar Los Angelesa Jonathan Quick, izstopala je predvsem obramba mlademu centru Dylanu Larkinu. Neučinkovitost igralcev Detroita je dobri dve minut pred koncem drugega dela po podaji Kopitarja z močnim strel v oddaljeni zgornji kot kaznoval nekdanji kapetan Kraljev Dustin Brown.

Los Angeles je povedel ob igri z igralcem več, ko je šest sekund pred koncem tretjine po kombinatorni akciji s strelom na prvo mrežo zatresel slovenski zvezdnik. Za izdatno vodstvo je po manj kot minuti zadnjega dela po srečnem odboju za vrati rezultat povišal Adrian Kempe, končnih 4:1 pa je z izjemnim zapestnim strelom od desne vratnice postavil Kopitar.