Še točko več od Dragića je za Miami dosegel izkušeni Wayne Ellington in bil s tem tudi najboljši strelec na tekmi. A Dragić je blestel predvsem z metom iz razdalje, saj je zadel kar pet trojk iz osmih poskusov, kar je najboljše v letošnji sezoni.

»Ko se razvname, to seveda opazijo tudi soigralci in ga poiščejo na terenu. Na ta način za sabo vselej potegne celo ekipo,« je o igri Dragića povedal trener Spolstra. Skupaj je Miami zadel kar 13 trojk iz 39 poskusov. »To razmerje je zelo dobro. Tudi če zgrešimo mete, je pomembno, da si znamo priigrati položaj za čist met,« pa je po tekmi med drugim povedal kapetan slovenske reprezentance.

Pri gostiteljih so kar trije košarkarji dosegli po 18 točk, Karl-Anthony Towns pa je temu dodal še 11 skokov in tako dosegel dvojnega dvojčka. Z deveto zmago v sezoni se je Miami povzpel na drugo mesto v jugovzhodni skupini in na 10. v konferenci. Dragića in druščino pa naslednji obračun čaka v nedeljo, ko bodo gostovali v Chicagu.

Blestela James in Curry

Še naprej vse pred seboj melje Boston, ki je tokrat s 118:103 premagal Orlando in v 20. nastopu v ligi dosegel že 17. zmago za prepričljivo vodstvo v najmočnejši ligi na svetu. S 30 točkami je še enkrat več izstopal Kyrie Irving. Golden State je kar s 143:94 premagal Chicago in to brez zvezdnikov Kevina Duranta in Draymonda Greena. S 33 koši je bil najboljši Stephen Curry.

Cleveland je s 100:99 ugnal Charlotte, vnovič pa je blestel LeBron James, ki je dosegel 27 točk, 16 skokov in 13 podaj. Cleveland je tri minute in pol pred koncem še zaostajal s 93:98, do konca pa je James dosegel šest od sedmih točk za svojo ekipo, odločilni koš za zmago je s prostega meta 48 sekund pred koncem dosegel JR Smith, nato pa bi se tehtnica lahko nagnila v obe smeri, a so bili košarkarji v končnici nenatančni.