Dokumentarec, delo scenaristke Danice Dolinar ter v režiji Aleša Verbiča in Svetlane Dramlić, prikazuje, kako živita dve karieri - v svetu klasične glasbene umetnosti in v svetu pop, rock in zdaj tudi filmske glasbe, kako čelista ustvarjata, kakšni so njuni umetniški in življenjski izzivi za naprej.

Šulić in Hauser že dalj časa veljata za vrhunska umetnika v klasični glasbi, z akademsko izobrazbo in številnimi nagradami na najpomembnejših mednarodnih glasbenih tekmovanjih, na svojih koncertih z izvedbami klasične glasbe in njunih priredb pop, rock ter filmskih uspešnic, združujeta ljubitelje različnih glasbenih svetov. Koncerti so že dolgo pred samim začetkom razprodani, tudi letos v ljubljanskih Stožicah sta dvorano hitro razprodala, tako da so prireditelji pripravili kar dva koncerta.

Razpeta med kontrastna svetova svetovnega uspeha in iskanj ter ohranjanj notranjega miru

Drevi si bo prvič na televizijskih ekranih mogoče ogledati del njunega nastopa z obeh letošnjih aprilskih koncertov v Ljubljani, na katerih sta predstavila svoj novi album priredb najlepše filmske glasbe Score s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla. Snovalci filma so ob tem pripravili tudi marsikatero zanimivost s priprav na koncert.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost pri Televiziji Slovenija, »ob njuni slavi in včasih pretirano kaotičnem urniku neprestano ostajata razpeta med kontrastna svetova svetovnega uspeha in iskanj ter ohranjanj notranjega miru, samote«. Ekipi TV Slovenija sta ob tem dovolila ekskluziven vpogled v oba njuna svetova in gledalci bodo lahko skozi lupino zunanjosti spoznali njun miselni, čustveni, zavestni in podzavestni ustvarjalni in poustvarjalni svet, njuno zasebnost in intimnost.