Ne vem, ali sem omenil, a ne tako davno mi je nekaj malega plusa navrgel prav takšen ponedeljkov listek, na katerem sem med drugim odigral tekmo avstrijskega košarkarskega prvenstva. Ekipo, ki ji v hipu in iz glave niti ne znam povedati imena, kaj šele njenega nasprotnika. To, da o neki ekipi ne veš nič, nemara lahko pripomore k temu, da bolj neobremenjeno in »čistoglavo« bereš in presojaš statistiko. Možno. A to so razmišljanja za ponedeljek.

Vikend bo vendarle minil v znamenju kvalifikacij. Četrtek ni bil bleščeč. Enica na Hrvate se je izkazala za povsem upravičeno, a kaj ko je sledil spodrsljaj ob igranju na ničlo v tekmi med Švicarji in Irci. In to ob tem, da je osnovna intuitivna zapoved govorila o stavi na »manj golov«. Nasploh se zdi stava na »manj golov« tako v slovenskem pokalnem derbiju kot v kvalifikacijskih tekmah glavno pribežališče. Morda to ne velja toliko za odločilno soočenje med Novo Zelandijo in Perujem, v katerem bi Peru po do zdaj prikazanem moral zadevo odločiti že v gosteh, potem pa v drugi tekmi kivije pogostiti še z nenormalno nadmorsko višino.

Nasploh elegantna se zdi možnost sestaviti neki listek, v katerem bi stavil samo na to, kdo se bo po dveh tekmah uvrstil v Rusijo. V soboto zvečer igrata še Danska in Irska. 1,73 je na Dance, ki se zdijo malenkost boljši. Vsaj doma, medtem ko bi znali v povratni tekmi na Irskem »zmrzniti«. Tudi stavnica meni, da bo prej padlo manj kot več od 2,5 gola, za kar ponujajo 1,55. Obenem gre za tekmo, v kateri se da igrati na število kartonov. Danskih 2,00 proti 1,60 na to, da jih bodo več dobili Irci se ponuja. Manj golov se obeta tudi v še eni tekmi za biti ali ne biti, in sicer med Slonokoščeno obalo ter Marokom, kjer je kvota na to, da jih vendarle padlo več, že 2,50 in zato skomina sama po sebi. Ljubko pri teh kvalifikacijah je, da povratnih tekem ne čakaš teden dni. Grki, Hrvati, Švicarji in Irci bodo tekme ponovili že v nedeljo. Medtem ko bi v prvi tekmi znalo spet pasti več golov, pa v Švici lahko pričakujemo podobno tekmo, kot je bila prva na Irskem. Še enkrat bom poskusil z ničlo. 3,60 ponujajo.