Tekmovalna sezona se je uradno začela v avstrijskem Söldnu, kjer pa so zaradi slabih vremenskih razmer, slabe vidljivosti in vetra odpovedali moški veleslalom. Nastopile so le veleslalomistke. Prvo zmago sezone je slavila Nemka Viktoria Rebensburg. Od Slovenk se je izkazala Tina Robnik, ki je z devetim mestom dosegla rezultat kariere, Meta Hrovat pa je z 28. mestom vpisala svoje prve söldenske točke.

Lanska slaloma v Leviju sta dobila najboljša smučarja in slalomista minule sezone. Moški slalom je dobil Hirscher pred rojakom Michaelom Mattom in Italijanom Manfredom Mölggom. Tako Žan Kranjec kot Štefan Hadalin se nista uvrstila v drugo vožnjo.

Povratek, ki je prehitel napovedi

Hirscher se bo na tekmovalna prizorišča vrnil prej od napovedi. Skupni zmagovalec svetovnega pokala minule zime, v kateri je v St. Moritzu postal slalomski in veleslalomski svetovni prvak, se je avgusta prvi dan priprav na snegu poškodoval, utrpel je zlom gležnja. A je okrevanje potekalo po načrtih in po treningu na snegu se je odločil, da bo na startu slaloma, po odpovedi veleslaloma v Söldnu zdaj premierne tekme v novi sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev.

»Preizkusil sem pravzaprav vse, da bi le bil na startu slaloma v Leviju. Spremljali so me vzponi in padci, bili so tudi trenutki, ko sem bil prepričan, da se ne bo izšlo, vendar pa sem se po današnjem treningu v Reiteralmu odločil, da bom vseeno poskusil, tudi po zaslugi moje ekipe, ki bi se ji rad zahvalil za vso podporo,« je sporočil 28-letni nosilec rekordnih šestih velikih kristalnih globusov. V Levi je že odpotoval Salzburžanov serviser, sam pa se bo proti severu celine z letalom podal popoldne.

V soboto bodo slovenske barve branile Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat in Klara Livk. V nedeljo bo na sporedu še moški slalom, na startu katerega bodo tudi Štefan Hadalin, Žan Kranjec in Žan Grošelj.