Kralji so lepo nadoknadili zaostanek za gostitelji, v podaljšku pa je tekmo odločil Shore, ki je dobro minuto pred koncem podaljška na palico sprejel lepo podajo Dustina Browna in poskrbel za enajsto zmago kraljev v sezoni. Brown je med drugim v rednem delu zadel za 3:3 in tako poskrbel za novo priložnost vodilne ekipe pacifiške skupine, ki je nato preko podaljška vknjižila dve točki.

Gol za kralje je za znižanje zaostanka na 2:3 prispeval še Adrian Kempe, medtem ko je novinec v ekipi Alex Iafallo k celotnemu izkupičku prispeval dve podaji. Vratar Jonathan Quick je ubranil 33 strelov in pri zmagovitem Shorejevem golu v podaljšku dodal še podajo. Kopitar je na tokratni tekmi dosegel osmi gol v sezoni in je vodilni strelec ekipe iz Los Angelesa.

Gibson ubranil 30 strelov

Anaheim je izgubil četrto tekmo zapored, gole pa so dosegli Rickard Rakell, Jared Boll in Sami Vatanen. John Gibson je ubranil 30 strelov, nato pa moral slabih sedem minut pred koncem rednega dela z ledu, ko ga je v glavo zadel plošček. Nadomestni vratar Ryan Miller je nato ubranil devet strelov. Kralji bodo v naslednji tekmi v noči na petek gostili ekipo Tampa Bay Lightning, Anaheim bo isti dan gostil Vancouver Canucks.

New York Islanders so z 1:2 po podaljšku izgubili proti Edmonton Oilers, ostale tekme so se končale v rednem delu. Buffalo Sabres so bili s 3:1 boljši od Washington Capitals, z enakim izidom so Carolina Hurricanes premagali Florida Panthers, Pittsburgh Penguins pa Arizona Coyotes. Montreal Canadiens so Vegas Golden Knights ugnali s 3:2, New Jersey Devils so z 1:3 klonili proti St. Louis Blues, Columbus Blue Jackets pa z enakim izidom proti Nashville Predators. Calgary Flames so morali s 3:5 priznati premoč Vancouver Canucks.