Kopitar je svojemu soigralcu Toffoliju podal za enega najbolj neverjetnih zmagovitih golov kariere. Toffoli je bil tudi strelec izenačujočega zadetka kraljev za 1:1.

Slovenski zvezdnik je osvojil sodniški met 0,9 sekunde pred koncem podaljšane igre in spravil plošček do Toffolija, ta pa je sprožil na prvo in ob drugi vratnici premagal domačega vratarja Tuukko Raska in šokiral Bostončane, ki so se že pripravljali na izvajanje kazenskih strelov. »Bila je sanjska podaja in odločil sem se za strel,« je po tekmi z rameni skomignil Toffoli.

Sodniki so sicer pred tem ponastavili uro z 0,4 sekunde na 0,9 sekunde, trener Los Angelesa John Stevens je namreč zahteval minuto odmora in sestavil akcijo. »Vzeli smo 'timeout' in Johnny (Stevens) nam je dejal: 'takole bomo naredili',« je opisal junak tekme, ki je s Kopijem nato idejo tudi mojstrsko realiziral.

Vratar Jonathan Quick je za kralje, ki so na poti k najboljšemu uvodu v sezono v klubski zgodovini, zbral 29 obramb.

Neverjetna akcija vzela dih tudi nasprotniku

»Ali se sprašujete, kako se nam je to lahko zgodilo,« se je po tekmi nejeverno spraševal trener gostiteljev Bruce Cassidy in dodal: »Po mojem bi njim ali komurkoli drugemu težko še enkrat uspela takšna akcija, pa če bi imeli zanjo še sto poskusov.«

Tudi Kopitar je dobro vedel, da gre za resnično poseben zadetek: »Mislim, da česa takega še nekaj časa ne bomo spet videli. Niti sam tega v svoji karieri še nisem doživel,« je bil odkrit kapetan Kraljev.

Los Angeles zdaj čaka še zadnja, šesta tekma gostovanja, ko se bodo v ponedeljek pomerili z odlično ekipo St. Louis Blues, nato pa se vračajo v domači Staples Center.