Tisti uporabniki iPhona, ki so namestili najnovejšo posodobitev sistema, te dni najverjetneje precej obžalujejo svojo odločitev. Nadgradnja sistema iOS 11 namreč vsebuje napako in uporabnikom nagaja tako, da jim ne dovoljuje pisanja velike tiskane črke »i«, kar je še posebej nerodno za angleškogovoreče lastnike iPhonov, saj v angleščini »I« pomeni »jaz«.

Namesto velike tiskane črke »i« iPhone prikaže »A«, klicaj ali kvadratek, sredi katerega je vprašaj. Napaka se ne pojavlja samo na najnovejših modelih iPhone 8, 8 plus in x, ki je kupcem na voljo od petka, pač pa tudi pri uporabnikih starejših različic. O težavah namreč poročajo lastniki iPhona 6 in novejših modelov. Napaka se pojavlja tudi na iPadih in Applovih računalnikih.

Ker še ni povsem jasno, zakaj je prišlo do napake, tudi ni še pojasnjeno, zakaj se napaka pojavlja samo pri nekaterih uporabnikih. Apple obljublja, da bodo napako odpravili v najkrajšem možnem času. Med čakanjem na novo posodobitev, v kateri bo napaka odpravljena, pa so pri Applu izdali napotek, ki je pri uporabnikih izzval precej posmeha. Na svoji spletni strani so namreč uporabnikom svetovali, naj na svojih iPhonih v nastavitvah enostavno nastavijo zamenjavo velike tiskane črke »i« z malo tiskano.

Računalo, ki ne zna seštevati

Apple se sicer te dni ukvarja z gašenjem požarov na več mestih: prejšnji teden so namreč ugotovili, da ima posodobitev iOS S11 še eno napako. Kot navajajo na portalu Quartz, računalo napačno sešteva, kadar uporabnik števila vnaša prehitro.

Tisti, ki so že ali pa še nameravajo odšteti več kot tisoč evrov za najnovejši iPhone, tako morda res ne bodo mogli pravilno tipkati ali seštevati, bodo pa lahko svoj pametni telefon odklepali z obrazom.