Dragić je bil drugi strelec Miamija. Rezervist James Johnson je vpisal 21 točk, devet skokov in šest podaj. Pri Golden Statu je Kevin Durant vknjižil 21 točk, osem skokov in šest podaj, medtem ko je imel prvi zvezdnik kalifornijske ekipe Stephen Curry s 16 točkami relativno skromen.

»To je bila naša najboljša obrambna predstava v tej sezoni. Moji igralci so obrambo odigrali na zelo visoki ravni, zgolj 80 prejetih točk zgovorno priča o tem,« je bil po tekmi z obrambnimi nalogami zadovoljen strateg bojevnikov Steve Kerr, malo manj z metom iz igre, ki je pri njegovih napadalno zelo sposobnih igralcih znašal zgolj 36,8 odstotka. A branilci naslova so primanjkljaj v natančnosti nadomestili z neverjetno bojevitostjo in telesno zelo močno igro, ki ji tekmeci s Floride enostavno niso bili kos.

»Moji varovanci so se na današnji tekmi lahko prepričali o zahtevnosti igranja na najvišji ravni, a gre le za eno tekmo v nizu. Upam, da bomo že na naši naslednji tekmi v Phoenixu prikazali precej boljšo igro,« je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Na preostalih dveh tekmah sta zmagali gostujoči ekipi. Boston Celtics je zmagal v gosteh pri Atlanta Hawks s 110:107, Brooklyn Nets pa so bili z 98:92 boljši od Phoenix Suns.

Boston je v olimpijski Atlanti dosegel že deveto zmago v nizu, zanjo pa je najbolj zaslužen Kyrie Irving, ki je gostiteljem v zelo izenačeni tekmi nasul 35 točk, medtem ko je bil pri osmoljencih najbolj učinkovit nemški organizator igre Dennis Schröder s 23 točkami. Brooklyn je slavil v Arizoni, prvi strelec pa je bil D'Angelo Russell s 23 točkami, za gostitelje je TJ Warren dosegel 20 točk.