Neverjetno, kako se je Jack Sock prebil med najboljših osem teniških igralcev, ki se bodo v Londonu od nedelje naprej merili za zadnjo lovoriko sezone. Američan je z zmago v Parizu na turnirju serije masters 1000 dosegel največji uspeh doslej, hkrati pa so ob pravem času izpadli vsi njegovi največji tekmeci, med njimi Argentinec Juan Martin del Potro. Sock se je na osmo mesto prebil s 24., na svetovni teniški lestvici pa je napredoval na deveto mesto. Izjemen skok je uspel tudi finalistu Pariza Filipu Krajinoviću. Srb se je na svetovni lestvici prebil na 33. mesto, potem ko je bil na začetku leta 300. igralec sveta. Krajinović je letos nastopil tudi na portoroškem turnirju, kjer je premagal slovenskega igralca Grego Žemljo in ga pospremil v športni pokoj. Odličnemu Srbu se je prek družbenih omrežij poklonil sloviti rojak Novak Đoković, ki se bo v tekmovalno areno vrnil konec letošnjega leta.

»V prvem dvoboju sem proti Britancu Edmundu zaostajal z 1:5 v odločilnem nizu in naredil preobrat. Takrat še niti pomislil nisem, da bi osvojil turnir, kaj šele, da bi se uvrstil v London. Za takšen scenarij sem slišal sredi tedna, a se mi je zdel preveč neverjeten. Izteklo pa se je sanjsko. Za mano je najlepši teden mojega življenja,« pravi Jack Sock. Američan bo v Londonu igral ob preostali najboljši sedmerici sezone: Špancu Rafaelu Nadalu, Švicarju Rogerju Federerju, Nemcu Alexandru Zverevu, Avstrijcu Dominicu Thiemu, Hrvatu Marinu Čiliću, Bolgaru Grigorju Dimitrovu in Belgijcu Davidu Goffinu.

Santa Margarita di Pula je bil srečni kraj zadnjega meseca za najboljšo slovensko igralko Polono Hercog. Štajerka je v nedeljo dobila tretji turnir serije ITF od petih, kolikor jih je igrala na Sardiniji. Z uspehi je Polona Hercog izpolnila osnovni cilj, saj se je na svetovni lestvici prebila na 102. mesto. Hercogova, ki je v tej sezoni dobila šest turnirjev serije ITF z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev, bi morala ta konec tedna nastopiti v Limogesu, kjer naj bi se v prvem krogu turnirja serije challenger pomerila z Nemko Sabine Lisicki, a je nastop zaradi težav z ramo odpovedala. Prva igralka sveta ostaja Romunka Simona Halep.

Podobno taktiko kot Polona Hercog je na turnirjih nižjega ranga ubral Blaž Kavčič. Na Kitajskem je konec tedna izgubil polfinalni dvoboj proti 20-letnemu Poljaku Hubertu Hurkaczu, s katerim sta odigrala zelo izenačen dvoboj pred dvema tednoma, ki ga je tedaj dobil slovenski igralec. Hurkacz bo bržčas močno poljsko orožje v dvoboju Davisovega pokala, ko se bosta februarja pomerili Poljska in Slovenija. Kavčič je bil na današnji svetovni lestvici 98. igralec sveta. Omenimo, da sta Novak Đoković in Andy Murray danes izpadla iz prve deseterice najboljših igralcev sveta.