Igralci so izbirali med dvema hostesama, izbranka pa jih je nato pospremila na oder. Ruski teniški igralec Denis Šapovalov je izvedel, da je del skupine A tako, da je hostesa ob glasbi privzdignila krilo, pod katerim se je skrivala črka. Na posnetku s twitterja je vidno, da ni bila edina, ki je na seksističen način popestrila žreb turnirja vzhajajočih zvezd. Južnokorejski teniški igralec Hyeon Chung naj bi eni izmed hostes z zobmi odstranil rokavico.

Združenje teniških profesionalcev ATP in sponzor Red Bull sta se že opravičila in obžalujeta dogodek. »Izvedba dogodka je bila neokusna in nesprejemljiva. Skušali smo integrirati modno dediščino mesta, saj je Milano ena izmed evropskih modnih prestolnic. Poskrbeli bomo, da se v prihodnosti kaj takšnega ne bo več ponovilo,« so zapisali v skupni izjavi za javnost. Dogodek je bil sicer pripravljen v sodelovanju z italijansko teniško zvezo in nacionalnim olimpijskim komitejem.

Dogodek so med drugimi kritizirale nekdanja wimbledonska zmagovalka Amelie Mauresmo, mama najboljšega britanskega igralca Andyja Murrayja, Judy in francoska teniška igralka Alize Cornet.