Čeprav Darko Milanič v Krškem ni mogel računati na Luko Zahovića, Denisa Šmeja, Marka Šulerja in Martina Milca, je njegova ekipa kljub evropski obveznosti v ligi prvakov zelo zanesljivo opravila z gostovanjem v domači ligi. Junaka tekme sta bila Marcos Tavares s tremi in Aleksandar Rajčević z dvema goloma. Krško tako niti na deseti medsebojni tekmi ni okusilo slasti zmage proti še neporaženim vijolicam, ki so vsaj začasno spet skočile prav na vrh lestvice.

Mariborčani so tekmo v svoj prid odločili že v uvodnih 13 minutah. Že v peti minuti je izkušeni Marcos Tavares prišel do strela z roba kazenskega prostora in zadel za 1:0. Isti igralec je podvojil prednost gostov v 11. minuti, ko je po podaji Mitje Vilerja z leve strani zadel s strelom z glavo. Zgolj dve minuti pozneje so izbranci Darka Milaniča vodili že s 3:0, ko je po podaji Dina Hotića iz kota z desne strani z glavo zadel Aleksandar Rajčević.

Nadaljevanje je bilo mirnejše, Maribor je bolj ali manj brez posebnih težav nadzoroval tekmo, tako da domačim ni pustil kakšnih resnejših priložnosti, sam pa tudi ni več tako intenzivno napadal krških vrat.

Kljub temu pa je znova zadel že v 49. minuti. Žoga se je v kazenskem prostoru Krškega znašla pri Tavaresu, njegov prvi strel je Marko Zalokar še obranil, v drugo pa je bil nemočen, tako da je mariborski napadalec zadel za 4:0 in peti gol v sezoni ter skupno že 128. v slovenski prvi ligi. Malce pozneje je imel na drugi strani najlepšo priložnost za domače Miljan Škrbić, a je žogo slabo zadel z glavo oziroma ramo ter jo poslal mimo vrat.

Milanič je ob visokem vodstvu prvoligaški debi pozneje namenil Luki Uskokoviću, Jasmin Mešanović in Dare Vršič sta zapravila (pol)priložnosti, pri domačih pa je v 77. minuti s 25 metrov sprožil David Kovačič, a žogo poslal mimo mariborskih vrat. Na drugi strani je takoj po vstopu v igro priložnost zapravil Valon Ahmedi, streljal je iz bližine po lepi podaji Tavaresa (ta je znova nevarno meril v 90. minuti), toda Zalokar se je izkazal. Zato pa je v 82. minuti drugič na tekmi zadel Rajčević, ki je spet zadel s strelom z glavo, tokrat po podaji iz kota z leve strani. Za mariborskega branilca sta bila to prva zadetka v sezoni.