Nogometaši Maribora so v 4. krogu skupinskega dela lige prvakov vnovič izgubili z Liverpoolom, vendar so bili vsaj en polčas konkurenčni. Vijoličasti so tokrat pred 2500 svojimi navijači, ki so pripotovali na legendarni Anfield, izgubili s karakterjem, ubranjeno enajstmetrovko in tudi željo po zadetku. Kanonada iz Ljudskega vrta se na Anfieldu ni ponovila, se je pa zato ponovila individualna kakovost Mohameda Salaha, Emreja Cana in ekipe. »Njihovo izredno hitrost smo poskušali eliminirati tako, da smo se postavili drugače. Je pa le razlika v detajlih njihove igre v napadu, kar je pripeljalo do zmage. Škoda za prvi gol, da je padel tako hitro. Vseeno pohvale fantom, da so se tako borili,« je povzel Darko Milanič takoj po tekmi v pogovoru za Pop TV.

Še Jürgen Klopp, trener Liverpoola, je pohvalil tekmeca, da se je veliko naučil iz prve tekme. Ne samo da je Milanič opravil kar pet menjav v primerjavi s prvo tekmo. Pet jih je postavil tudi v zadnjo vrsto. Raje je strnil zadaj kot na sredini, privabil rdeče čim bliže na svojo polovico in jih prisilil, da so ugotavljali, kako je igrati brez Philippeja Coutinha. »Nismo imeli ravno pravih priložnosti,« je moral priznati tudi Klopp.

Martin Milec je bil vzorčni primer tega, kaj je manjkalo na prvi tekmi. Borbenost, povezanost, pristop. Ker je bil v gosto sredino stisnjen ob Marka Šulerja in Aleksandra Rajčevića še Jean-Claude Billong, zadržani Mitja Viler pa je le redko (uspešno) šel čez polovico, so vijoličasti odigrali polčas, kakršen ne omogoča lepote, a prinaša vsaj legitimno upanje na kakšno točko. Tudi zato, ker je Liverpool prek Roberta Firmina še s pomočjo Billonga preveril, ali je Jasmin Handanović vratar za točno take tekme, ko nevarne žoge odbije v prečko. »Nekaj časa nasprotnik ni imel rešitev,« je Milanič opisal prvi polčas. Ni čudno, da je Klopp kar stekel v slačilnico.

Toda njegova navodila so bila manj zaletava. »Rekel nam je, naj ne paničarimo, da bo že še več priložnosti, in res so bile,« je po tekmi povedal Trent Alexander - Arnold, ki je kmalu po odmoru podal Salahu. Tako malo je Egipčan potreboval za uvodni gol ob nezbranem Rajčeviću, ki je kmalu zatem zakrivil še enajstmetrovko, ko ga je nasmodil Firmino. Toda Jasmin Handanović je nagradil falango mariborskih navijačev (vsaj) tako, da je ubranil enajstmetrovko Jamesu Milnerju. »To nam je dalo energijo, se je videlo, vendar ni bilo dovolj,« je obžaloval Milanič. Da, vijoličasti so našli tudi svoje priložnosti, vstopili so Tavares, Bajde in Ahmedi, toda največ ponudili predvsem prek Milca s strelom z razdalje in manj zbranega Boharja, čeprav sta imela svoji priložnosti še Salah in Firmino. »Vemo, proti komu in kje smo izgubili,« je priznal Aleks Pihler, »kaznovali so vsako našo napako.« Tako je bilo pri drugem neubranljivem golu Emreja Cana ob dvojni podaji z Milnerjem in strelom z razdalje ter surovim zadetkom Daniela Sturridgea, ko je bila tekma že odločena.