Najprej je priznal bolj potihoma, v Domžalah pa tega ni več skrival. Darko Milanič se Liverpoola ne bo lotil tako kot doma. Raje ne. Da se ne bi ponovila sedmica in predvsem občutek popolne nemoči, bo Maribor v sredo ob rekordni podpori več kot 2000 navijačev na Anfieldu poskušal ves čas paziti, da bo imel vsaj pet igralcev v (osrednji) liniji. Morda celo šest. Kajti raje šest v vrsti kot sedem v mreži.

Tokrat ni bilo klasičnega poudarjanja, kako se je mislilo le na Domžale in da se bodo Liverpoola lotili šele, ko pride na vrsto. »Rad imam avtomatizme v igri, da vemo, kaj moramo v določenem trenutku delati. To je zame v nogometu ključno,« se je Darko Milanič konkretno razgovoril, poskušal razgrniti načrte, kako v drugo tekmovati z Liverpoolom več kot nekaj uvodnih minut. »Tam je že vsak n od napake hudič, povezani moramo biti v vsakem trenutku,« je trda lekcija, ki so jo vijoličasti izkusili tako v Sevilli kot proti Liverpoolu. Deset prejetih zadetkov, noben dosežen iz zgolj treh strelov. »Kako zaustaviti Liverpool? Sveži nismo, vendar se je videlo, da lahko tekmo zelo dobro odtečemo. Skušali bomo biti racionalni in povezani,« je recept, ki ga kuhajo v mariborskem taboru.

»Verjetno bomo šli proti Liverpoolu s petimi v vezni liniji, morda sprostili še oba krilna in jih imeli šest. To smo hoteli početi že na prvi tekmi, vendar nas je prvi gol razbil.« V Sevilli so poskušali s tremi zadnjimi vezisti, ko je Aleks Pihler skušal pomagati, kjer je puščalo, proti Liverpoolu pa so igrali (preveč) odprto. Kdor bo dobil priložnost, se bo tokrat moral povezati v strnjeno branjenje. Tudi tisti, ki tega sicer ne počnejo v takšnem obsegu: »Če bomo hoteli biti dobri, bodo morali vsi najboljše delati na sredini, tudi Bohar, Kramarić, Hotić, Ahmedi, Einbrom.«

Bo pa po evrogolu, šestem ligaškem golu letos, tretjem zaporednem, vnovič za večjo minutažo konkuriral Jasmin Mešanović. Njegov agent že razlaga, da se mu cena dviguje, toda v ligi prvakov je zbral 32 minut (Spartak 21, Sevilla 2, Livepool 9). »Zagotovo je med kandidati. Velik plus je, da zabija, zelo blizu je prvi postavi,« je namignil Milanič.

Po visoki zmagi v Ljudskem vrtu je Liverpool najprej visoko izgubil pri Tottenhamu (4:1), v soboto pa slavil doma proti Huddersfieldu (3:0). Klopp je razlagal, da je bil drugi zadetek kot od božička. Da, Liverpool ves čas čuti pritisk, po prvem polčasu se je še poznal poraz v Londonu, še vedno ni občutka, da so konkurenčni najboljšim na Otoku. »Nismo imeli najboljšega tedna, kot si lahko predstavljate. Tekma s Tottenhamom je bila najslabša letos,« je priznal Jurgen Klopp. Huronska zmaga v Mariboru je bila le kratkega daha, naslednji konec tedna gredo znova v London, tokrat k West Hamu. Vendar že proti Mariboru bodo brez poškodovanega Dejana Lovrena, a z razpoloženim in zadetkov lačnim Danielom Sturridgeom.

Verjetni postavi – Liverpool: Karius, Gomez, Matip, Klavan, Moreno, Henderson, Wijnaldum, Milner, Salah, Firmino, Sturridge. Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Bajde, Kabha, Vrhovec, Pihler, Bohar, Tavares.